Kennisbank: Virtueel kantoor
Fout bij aanmelden op mijnwerkplek

Bij het starten van de mijnwerkplek site komt de melding dat het certificaat niet wordt vertrouwd.
Tevens komt bij het opstarten van het bureaublad de melding SSL Error 61.

Om dit op te lossen zul je de Windows Updates moeten installeren.
En de laatste versie van de Citrix Reciever.

Deze is hier te vinden.

Mocht dit niet werken dan onderstaande stappen doorlopen.

1. Download het bijgaand bestand (ca_bundle.crt) en dubbelklik erop
2. Klik dan op: Certificaat installeren
3. Klik Volgende
4. Kies voor de 2e optie: Alle certificaten in het onderstaande archief opslaan
5. Klik op bladeren
6. Kies voor: Vertrouwde basiscertificeringsinstanties en klik op Ok
7. Volgende en Voltooien
8. Herstart de PC

Windows 2003 en Windows XP dienen de volgende hotfix ook te installeren: SHA2 256 Hotfix Deze hotfix is ook bijgevoegd voor een Nederlandstalige XP (375563_nld_i386_zip.exe) en een Engelstalige XP (315139_ENU_i386_zip.zip).

Mocht u deze melding op een Mac krijgen, dan dient u het bijgevoegde certificaat te downloaden en te installeren. Het installeren kan gebeuren door het certificaat te openen. Bij de vraag waar het geïnstalleerd mag worden, dient er gekozen te worden voor Systeem. De Mac zet het certificaat daarna automatisch op de goede plaats. U kunt nu opnieuw verbinding maken met uw Virtueel Kantoor.

Bijlagen

ca_bundle.crt (5.33 KB)
 315139_enu_i386_zip.zip (793.60 KB)
 375563_nld_i386_zip.exe (848.84 KB)