Kennisbank: Webhosting
FTP

FTP staat for File Transfer Protocol en is vanouds de de facto standaard methode om bestanden te uploaden over het internet. Het heeft een groot aantal nadelen, waaronder primair het feit dat het een onbeveiligde communicatiemethode is -- je loginnaam en wachtwoord worden in zogeheten plaintext over de verbinding verstuurd en zijn dus relatief eenvoudig te onderscheppen. De meeste systeembeheerders raden dan ook aan om van ftps of sftp gebruik te maken.

Aanbevolen FTP clients met SFTP en FTPS ondersteuning:
* FTP Voyager voor Windows.
* Filezilla, Windows en MacOS X i.