Kennisbank: Downloads
SFTP

SFTP staat voor Secure FTP, oftewel FTP over een zogeheten SSH (Secure Shell) verbinding. Deze verbinding maakt gebruik van hoogwaardige encryptie voor alle communicatie en is nagenoeg gevrijwaard van alle problemen van standaard FTP. Nadeel is wel dat nog niet alle webhosting providers overal SFTP ondersteunen.

Systemec ondersteunt SFTP voor zowel windows als linux webhosting.

sFTP clients:

• Filezilla (Site manager -> New Site -> Connection: sFTP - FTP over SSH)
  • winSCP
  • De FireFTP addon voor Mozilla Firefox