Kennisbank: Webhosting
Migratie Linux hosting en PHP 5.6

In november 2016 zullen we een aantal websites die op Linux Webhosting gehost zijn, verhuizen naar een modernere server. Dit is nodig omdat de software waar de huidige server op draait voorbij zijn end-of-life fase is en dus geen updates meer krijgt qua beveiliging.

Verder maakt de nieuwe server gebruik van verbeterde architectuur en hogere capaciteit, wat zal resulteren in betere performance.

Wanneer gaat dit gebeuren?

Het plan is om gedurende de maand November iedere site individueel over te zetten. U wordt enkele dagen voor de migratie van uw site op de hoogte gesteld via e-mail op welke dag dit zal plaatsvinden.

Wordt de migratie ook gecontroleerd?

Wij zullen na de migratie diverse controles uitvoeren, toch is het belangrijk dat u ook zelf de functionaliteit van uw website goed controleert. Mochten er problemen zijn, neem dan direct contact met ons op. Wij bewaren de gegevens van de oude server nog 30 dagen na de migratiedatum, erna wordt deze verwijderd.

Wat zal er mogelijk niet meer werken?

Belangrijkste wijzigingspunt is dat de versie van PHP waar de sites op draaien zal overgaan naar PHP 5.6 van 5.3. Dit is niet voor discussie vatbaar; 5.3 is ernstig EOL en kan niet meer veilig ondersteund worden. Een aantal functies in 5.3 zijn door de auteurs van PHP in latere versies verwijderd om beveiligingsredenen. Zie de volgende pagina's voor samenvattingen:
http://php.net/manual/en/migration54.incompatible.php
http://php.net/manual/en/migration55.incompatible.php
http://php.net/manual/en/migration56.incompatible.php
Een tweede punt is dat standaard FTP niet meer ondersteund wordt op de nieuwe webhosting server. FTP communiceert login gegevens in plaintext en dat wordt door ons niet meer als acceptabel gezien. Upload van data kan via sFTP.

Hoe kan ik zien of dit mij betreft?

Het IP adres van de oude server is 89.20.83.118. Als Uw website naar dit adres verwijst zal uw site verhuisd worden.

Blijft mijn site wel draaien?

We doen er alles aan om de transfer so vlekkeloos als mogelijk te laten lopen. Als alles goed gaat zal er nauwelijks een onderbreking merkbaar zijn.

Behoud ik mijn login en database gegevens?

De database draait op een geheel andere server en zal gewoon toegankelijk blijven zonder problemen. We doen er alles aan om Uw login gegevens te behouden; als dit niet mogelijk blijkt en U problemen heeft met inloggen na de verhuizing, neem dan contact op met support.