Outlook blijft vragen om authenticatie

Heeft u Outlook 2016 of later dan kan het zo zijn dat outlook blijft vragen om autorisatie.

LET OP: Maak een back up van het register voordat u wijzigingen gaat aanbrengen.

1. Open regedit: klik Start vervolgens klik op Uitvoeren, tik in regedit
  2. Navigeer naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\x.0\Outlook\AutoDiscover (x.0 is de Outlook versie: 16.0 = Outlook 2016, 15.0 = Outlook 2013, 14.0 = Outlook 2010, 12.0 = Outlook 2007)
  3. Maak onderstaande DWORD sleutels aan:
PreferLocalXML 0
ExcludeHttpRedirect 0
ExcludeHttpsAutodiscoverDomain 1
ExcludeHttpsRootDomain 1
ExcludeScpLookup 0
ExcludeSrvRecord 0

Voor Outlook 2016/2019 versie 16.0.6741.2017 en later, deze ook nog aanmaken DWORD:

ExcludeExplicitO365Endpoint 1

Wilt u dit niet handmatig doen, download de bijlage Autodiscover Outlook.reg en voer deze uit.

Om de wijzigingen in het register ongedaan te maken, download de bijlage Autodiscover Outlook - undo.reg en voer deze uit.

Bijlagen

AutoDiscover Outlook.reg (1.39 KB)
 AutoDiscover Outlook - undo.reg (1.14 KB)
(3 stem(men))