Lijsten met e-mail adressen importeren voor gebruik in mailinglijsten
Het is mogelijk om lijsten met E-mail adressen te importeren in Smartermail voor het gebruik van de Mailinglijst module.

Deze lijst dient in een kommagescheiden bestand te staan, oftewel een CSV-bestand.
Deze is zeer eenvoudig aan te maken via Microsoft Excel.

Open in Excel een nieuw werkblad, en vul in het A1 veld de waarde: EmailAddress in
In de regels hieronder vult u per vak 1 e-mail adres in. (dus in veld A2 één e-mail adres, in vel A3 één e-mail adres, etc.)

Sla dit bestand vervolgens op CSV bestand, u krijgt dan misschien van Excel nog 2 vragen, deze beide bevestigen met Oke of Ja.

Nu kunt u de lijst importeren in uw mailinglijst module van Smartermail.

Zodra u bent ingelogd in uw Smartermail omgeving, klikt u links onderaan op Domeininstellingen, daarna verschijnt hieronder Mailinglijsten.

Hier kunt u klikken op Mailinglijsten en kies vervolgens de gewenste Mailinglijst aan met de rechtermuisknop, en kies vervolgens Bewerken.

Hierna klikt u bovenaan op Abonnementen, en vervolgens weer abonnementen.

Hier kunt u kiezen voor Uploaden, selecteer daarna uw aangemaakte CSV bestand, en daarna op Uploaden.

Vervolgens ziet u dat de e-mail adressen van het CSV-bestand bij de abonnementen zijn bijgevoegd.

(117 stem(men))