“Fout bij het schrijven op de schijf” Windows melding

TOELICHTING:

Soms ervaren gebruikers dat zij de Windows foutmelding “fout bij het schrijven op de schijf” krijgen tijden het installeren van ESET NOD32 Antivirus 3.0/ESET Smart Security. Deze foutmelding is gebruikelijk gerelateerd aan één van de volgende redenen:

§   Niet genoeg rechten om te schrijven naar de Temp map

§   Niet genoeg vrije ruimte op de schijf

§   Missende temp map(pen)

§   Mogelijk beschadigt archief, maar erg onwaarschijnlijk.

Oplossing:

1. Verifieer dat de volgende mappen bestaan: C:/Windows/Temp en C:/Documents and Settings/%USERNAME%/Local Settings/Temp

2. Verifieer daarna dat de Temp en TMP mappen in de lijst staan in de omgevingsvariabelen via de volgende stappen:

Windows NT/2000/2003/XP: Klik op start, klik met uw rechtermuisknop op deze computer, en klik op eigenschappen. Klik op de tab geavanceerd en klik dan op omgevingsvariabelen.

Windows Vista/Windows 7: Klik op start, klik met uw rechtermuisknop op computer en klik op eigenschappen. Klik op geavanceerde systeem instellingen in het linkerkolom. Klik op de tab geavanceerd en klik dan op omgevingsvariabelen.

3. Gebruikmakende van Windows verkenner, verifieer dat de mappen in de lijst van omgevingsvariabelen ook echt bestaan. Als dit zo is, verwijder ze dan en maak ze opnieuw aan (C:/Windows/Temp en C:/Documents and Settings/%USERNAME%/Local Settings/Temp), en probeert u dan NOD32 te herinstalleren.

U kunt ook proberen de settmp tool te gebruiken vanaf onze website, die automatisch zal proberen de gebruiker en systeem TEMP/TMP variabelen neer te zetten naar C:/Windows/Temp (Zorg ervoor dat de map C:/Windows/Temp bestaat).

(24 stem(men))