Sommige speciaal netwerk gebruikende programma's werken niet met ESET NOD32 Antivirus 3.0

TOELICHTING:

Doordat er op een afwijkende manier netwerkverkeer gedaan wordt,

veroorzaakt dit problemen met de "Beveiliging van webtoegang" van NOD32

OPLOSSING:

Probeer eerst vast te stellen of het wel een conflict met "Beveiliging van webtoegang" is.

Beveilging van webtoegang uitschakelen

1. Open ESET NOD32 Antivirus door te klikken op dit icoon  rechtsonder in uw scherm of door te klikken op Start → Alle Programma’s → ESET → ESET NOD32 Antivirus.
  2. Schakel over naar de Geavanceerde modus door te klikken op Weergeven linksonderin het scherm en vervolgens op Geavanceerde modus in-/uitschakelen.

TIP: Tevens kunt u met Ctrl + M op het toetsenbord schakelen tussen de Standaard en Geavanceerde modus.

3. Vanaf het hoofdmenu, klikt u op Instellingen → Antivirus en antispyware. (zie fig. 1-1)

Fig. 1-1

4. Klik nu op Uitschakelen onder Beveiliging van webtoegang.
  5. Is uw probleem met uw software opgelost dan kunt u de Beveiliging van webtoegang weer Inschakelen.
U kunt vervolgens dit programma uitsluiten van de Beveiliging  van webtoegang met de onderstaande stappen.

Programma's uitsluiten van Beveiliging van webtoegang

1. Volg de bovenstaande stappen en klik in stap 4 op Configureren....
  2. U kunt bij Beveiliging van webtoegang uw webbrowsers onder HTTP en vervolgens Webbrowsers instellen. (zie fig. 1-2)

Fig. 1-2
  3. Wanneer uw programma nog niet in de lijst voorkomt kunt u deze toevoegen door op Toevoegen te klikken en uw programma op te zoeken. (meestal te vinden in c:\Program Files)
  4. Er zijn 3 opties per programma mogelijk:
    1. Als u het vakje leeg laat zal NOD32 deze alsnog scannen op hun algemene netwerk verkeer.
    2. Met een groen vinkje in het vakje zal Beveilging van webtoegang deze applicatie scannen als zijnde een webbrowser. Hiermee wordt er beter gescand op webcontent en phishing etc.
    3. Een rood kruisje in het vakje zal het programma uitzonderen van de Beveiliging van webtoegang.

BELANGRIJK: Gebruik dit alleen om speciaal netwerk gebruikende programma's die aantoonbaar problemen heeft met de webtoegang scanner van NOD32 alsnog te kunnen gebruiken.
TOELICHTING:
U hoeft als u uitzondert niet bang te zijn dat het programma virussen zal gaan downloaden omdat de on-acces scanner alsnog deze bestanden zal oppakken wanneer deze op de harde schijf worden geplaatst.
(19 stem(men))