Kennisbank: NOD32
Hoe configureer ik Windows Live Messenger om inkomende bestanden te scannen? (3.0/ESS)

TOELICHTING:

 

U kunt ESET Smart Security of ESET NOD32 Antivirus 3.0 configureren om alle bestanden te scannen voor potentiele malware die ontvangen worden door Windows Live Messenger (voormalig bekend als MSN Messenger) door gebruik te maken van de ESET commando lijn scanner module. 

 

Oplossing:

 

1. Open Windows Live Messenger via Start > Programma’s > Windows Live Messenger.

 

2. Klik op hulpmiddelen > opties en klik dan op bestandsoverdracht.

 

3. Selecteer de bestanden op virussen scannen met: optie. Direct onder deze optie, voegt u het pad in naar de ecls.exe bestand. Aan het einde van het pad, kunt u ook loggen en schonen parameters instellen, indien u dit wenst. Het pad zou er zo uit moeten zien:

 

“C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ecls.exe” --log-file=log.txt --action=clean

 

Opmerking: Als u ESET Smart Security gebruikt is het correcte pad “C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ecls.exe” --logfile=log.txt --action=clean

 

 

 

De “--log-file=log.txt” parameter zal een scanlog maken in C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\log.txt van alle bestanden ontvangen door Windows Live Messenger. De “--action=clean” parameter zal automatisch proberen om ieder geïnfecteerd bestand te schonen.

 

Voor meer informatie over beschikbare parameters gebruikenmaken van de commando lijn scanner, bekijkt u dan deze in het helpbestand die geleverd is in het programma of sectie 5.3, “commando lijn”van het ESET NOD32 Antivirus 3.0 handleiding.

(22 stem(men))
Nuttig
Niet nuttig

Reacties (0)
Nieuwe reactie plaatsen
 
 
Volledige naam:
Email:
Reacties:
CAPTCHA-verificatie 
 
Voer in het tekstvak hieronder de tekst in die je ziet in de afbeelding (wij maken hier gebruik van om automatische bijdragen te voorkomen).

Systemec B.V. - helpdesk