Hoe kan ik AV 2009 of andere "Rogue Antivirus programma's" verwijderen?

Toelichting

De laatste tijd is er een stijging in de zogenaamde "Rogue Antvirus programma's"; dit zijn spyware programma's die zich voordoen als een antivirus programma.
Meestal komen deze op de computer door een pop-up als u aan het surfen bent, met de melding dat u last heeft van virussen en dat u nu een virusscan moet uitvoeren.
Zodra u op OK of op het kruisje klikt om het te "sluiten" geeft u toestemming om de Spyware te installeren.

NOD32 kan hier niets aandoen, doordat u hiervoor toestemming heeft gegeven.

Oplossing

NOD32 heeft nu in virusdefinitie 3308 AV 2009 toegevoegd, waardoor NOD32 deze in principe kan verwijderen.
Wij raden aan om NOD32 te laten scannen in de veilige modus. U komt hier door op F8 te drukken tijdens het opstarten van de computer (voordat Windows opstart).

Nadat u een NOD32 scan heeft uitgevoerd, raden wij aan om voor de zekerheid Lavasoft Ad-aware of Spybot: Search & Destroy uit te voeren. Tevens is er een tooltje dat tracht vele van deze rogue antivirus te verwijderen. Deze tools kunt u downloaden via de volgende link:

Remove fake antivirus: http://download.softpedia.com/removefakeantivirus

Lavasoft Ad-aware: http://lavasoft.com/products/ad_aware_free.php

Spybot: http://www.safer-networking.org/nl/download/index.html