Fout bij het starten van Microsoft Outlook "ESET Outlook-plugin"
Als u de volgende foutmelding krijgt bij het starten van Microsoft Outlook,

De Add-in 'ESET Outlook-plugin' (C:\PROGRA ~ 1\ESET\ESETNO ~ 1\EPLGOU ~ 1.DLL) kan niet worden geladen en is uitgeschakeld door Outlook. Als er geen update beschikbaar is, verwijdert u de add-in.

zie dan de informatie in dit artikel.

De foutmelding hierboven kan optreden op een computer met meerdere gebruikers profielen die na een upgrade, opnieuw installeren, of niet verwijderen van ESET Smart Security naar voren komt.

Oplossing 1: Outlook 2003 en 2007 - Verwijder het bestand extend.dat

Het extend.dat bestand bevat cache naar add-ins in Microsoft Outlook die worden geactiveerd door de Add-in manager. Als u het extend.dat bestand verwijderd en u herstart vervolgens Outlook, wordt er automatisch een nieuwe aangemaakt. De nieuwe extend.dat bestand moet geen inconsistenties bevatten en moet de fout te voorkomen in de toekomst.

Voor het verwijderen van het bestand Extend.dat (Windows XP):

1. Sluit Outlook
  2. Klik op Start → Zoeken → Alle bestanden en mappen → Meer geavanceerde opties en selecteer de Search verborgen bestanden en mappen weergeven
  3. In het bovenste zoekveld typt extend.dat en klik op Zoeken.
  4. In de zoekresultaten gedeelte, rechts-klik op de extend.dat bestand en klik op Verwijderen.

OPMERKING: Als Outlook wordt gebruikt door meerdere profielen, een extend.dat bestand bestaat voor elk profiel. Elke extend.dat bestand moet worden verwijderd. Standaard bevindt  dit bestand zich in C:\Documents and Settings\Gebruikersnaam\Local Settings\Application Data\Microsoft\ Outlook.

Voor het verwijderen van het bestand Extend.dat (Windows Vista):

1. Sluit Outlook af.
  2. Klik op Start en klik vervolgens op Zoeken. Klik op Geavanceerd zoeken in de rechterbovenhoek.
  3. Schakel het selectievakje Inclusief niet-geïndexeerde, verborgen en systeembestanden (misschien langzaam)vakje aan de linkerkant. Aan de rechterkant, type extend.dat in het veld Naam en klik op de knop Zoeken.
  4. In de zoekresultaten sectie, klik met de rechtermuisknop op de extend.dat bestand en klik op Verwijderen.

Oplossing 2: Outlook 2003 alleen - Installeer Office 2003 Service Pack 3

Als u Microsoft Outlook 2003 gebruikt, kunt u Office 2003 Service Pack 3 instalelren voor het oplossen van de foutmelding. Office 2003 Service Pack 3 is te downloaden vanaf de Microsoft website.

(61 stem(men))