Wat kan ik doen om het risico van een malware-aanval te verkleinen?

Hoewel het niet mogelijk is voor elk antivirus systeem om het risico volledig veroorzaakt door infiltraties en aanvallen te elimineren, is het mogelijk om aanzienlijk uw risico van besmetting te minimaliseren door vast te houden aan bepaalde eenvoudige strategieën. Naleving van deze strategieën, in combinatie met de bescherming die u van uw ESET beveiliging product verwachten, zal helpen om uw gegevens veilig. In het zeldzame geval dat u bent besmet met kwaadaardige software (malware) en uw veiligheid ESET product is niet in staat om de geïnfecteerde bestanden, ESET's Customer Care team te verwijderen kan u helpen.

Bescherm uzelf met uw ESET beveiligingsproducten:

• Houd uw virus signature database stroom. De specialisten van het virus ESET's lab analyseren internetbedreigingen de hele dag door en voor te bereiden en updates vrijgeven om voortdurend het niveau van bescherming voor gebruikers van het antivirus programma te verbeteren. Standaard uw ESET security updates van het product het virus signature database elk uur. Deze updates kunnen snelle detectie van nieuwe bedreigingen en zorgen dat uw computer goed beschermd.

• U moet een geldig ESET beveiligingsproduct licentie om de laatste virus signature database updates te ontvangen.De ESET pictogram naast de systeemklok zal geel beurt 10 dagen voorafgaand aan uw licentie vervaldatum als een herinnering te vernieuwen. Voor meer informatie over de verlenging van uw licentie, klik hier. Voor meer informatie over het controleren van uw vervaldatum of het controleren van uw licentie geldigheid (voor 4.0 versies van ESET Smart Security of ESET NOD32 Antivirus), klik hier.

• Als u bang bent dat uw ESET beveiliging product niet correct wordt bijgewerkt, en wil om te leren hoe om te controleren dat het bijwerken van de juiste, of wat te doen als het niet wordt, klikt u hier.

• Als u gebruik maakt van een dial-up internetverbinding, en wil het configureren van uw automatische updates te lopen wanneer een Internet-verbinding tot stand is gebracht, klik hier.
    • U kunt ook uw automatische updates uit te voeren met tussenpozen, andere dan 60 minuten. Versie 4.0-gebruikers, klik hier voor instructies over het instellen van automatische updates, versie 3.0 gebruikers, klik hier.

• Gebruik een firewall. Naast het inschakelen van de Windows-firewall moet u installeren en gebruiken van een firewall van uw eigen. ESET Smart Security bevat een persoonlijke firewall op uw inkomende en uitgaande communicatie te beschermen. Meer informatie over de persoonlijke firewall en interactie van de gebruiker voor ESET Smart Security enESET Smart Security 4.0. Als u wilt herstellen standaard uw persoonlijke firewall-instellingen, klikt u hier.

• Houd de real-time file system bescherming ingeschakeld. Standaard, real-time file system lanceert bescherming bij het opstarten en biedt ononderbroken scannen van alle soorten media. Bestanden worden gescand weer onmiddellijk na elk virus signature database update. Als u uitschakelen real-time file system bescherming, de ESET pictogram naast de systeemklok wordt rood, de melding dat een maximale bescherming is niet gegarandeerd. U kunt weer inschakelen vanuit het hoofdvenster in de geavanceerde modus door te klikken op Instellingen → antivirus-en antispyware-bescherming → Real-time file system bescherming → Inschakelen. Klik hier voor meer informatie over hoe u bepaalde bestanden van Real-time file system scannen zonder het uitschakelen van de module volledig uit te sluiten.

• Weet wat uw bescherming status betekent. De ESET pictogram naast de systeemklok blijft groen zolang maximale bescherming is gewaarborgd. Als het geel, kan een maximale bescherming niet worden gewaarborgd, en als het rood wordt, is een maximale bescherming niet gegarandeerd. Voor een gids voor de bescherming kleuren pictogram, klik hier.

• Regelmatig uitvoeren van een on-demand computer scannen. In aanvulling op de real-time file system bescherming van uw product ESET veiligheid biedt, het runnen van een On-demand scan computer is een essentieel onderdeel van uw beveiliging routine, vooral als u een hoog risico gebruiker of vermoedt dat uw computer is geïnfecteerd. Een on-demand scan computer detecteert bedreigingen die aanwezig waren voorafgaand aan de installatie van uw product ESET beveiliging, potentieel schadelijke bestanden die inactief zijn en waren niet voorafgaand aan een update van de virus database en infecties die heeft plaatsgevonden ontdekt, terwijl de werkelijke -time file system bescherming werd uitgeschakeld.

• Educate yourself. Een van de beste manieren om te voorkomen dat het slachtoffer van een aanval is om meer te leren over de methoden malware auteurs gebruiken. Hoe meer je weet, hoe minder waarschijnlijk het is dat u het slachtoffer van een dergelijke aanval zal vallen. Meer informatie over virussen en andere malware hier.

Praktijk veilig surfen op internet:

• Kies veilige wachtwoorden. Lees de volgende 21 praktijken te voorkomen en negen praktijken te volgen bij het kiezen van een wachtwoord, vanaf het veiligstellen van onze eCity Flier: kiezen van een wachtwoord.

• Houd je wachtwoord veilig. Geef uw wachtwoorden uit aan iemand of houden ze opgeschreven in een gemakkelijk toegankelijke plaats.

• Pas op voor phishing en spam. Open geen e-mails van onbekende afzenders. Scan alle bijlagen voor het openen of downloaden van hen. Bespreek belangrijke informatie via ongevraagde e-mails (of telefoongesprekken) zonder te verifiëren dat de afzender is authentiek. De meeste legitieme financiële instellingen zullen u niet vragen om hen met gevoelige informatie via e-mail, met name als het ongevraagd. Een Antispam-module kan helpen filteren spam berichten en phishing e-mails. U kunt e-mails die u vermoedt dat zijn ontworpen om uw persoonlijke gegevens stelen om ESET als monsters van phishing e-mails. Meer informatie over het melden van phishing e-mails hier. Reageer niet op berichten die u vermoedt dat zijn spam. Dit zal slechts onder u meer spam of malware-aanvallen. Ontdek hoe spamberichten te onderscheiden van andere vormen van e-mail hier. Leer meer over e-mail, spam, hoaxes en phishing hier.

• Gebruik een pop-up blocker. Hoewel niet alle pop-upvensters kwaadaardig zijn, pop-ups kunnen deel uitmaken van phishing of een gateway voor virus downloads. Klik op de pop-up vensters te sluiten hen kan de bedreiging te installeren. U kunt sluiten pop-up vensters door op Alt + F4 op het toetsenbord of via Taakbeheer. Meer informatie over pop-up blockers en hoe deze in te stellen in uw eigen browser door te klikken op een van de onderstaande links:

Microsoft Internet Explorer

Mozilla Firefox

• Beperk de toegang tot verdachte websites. Beperking van de toegang tot verdachte websites is vooral handig als er meerdere gebruikers toegang tot het internet op uw computer. De ESET Smart Security antivirus-en antispyware-module kunt u bepaalde websites te blokkeren of hele domeinen. Versie 4.0-gebruikers kunnen lezen geïllustreerde instructieshier; versie 3.0-gebruikers kunnen meer leren over het beperken van website-adressen en domeinen hier. U kunt ook blokkeren toegang tot de meeste websites en toegang tot slechts een paar vertrouwde websites. Voor geïllustreerde instructies op te doen, versie 4.0 kunnen gebruikers klikken hier en versie 3.0 kunnen gebruikers klikken hier.

• Wees voorzichtig met attachments. Open geen e-mail bijlagen van onbekende gebruikers, of van bekende gebruikers als je ze niet verwacht. Zorg ervoor dat alle bijlagen scannen met een virus scanner voordat het downloaden van hen.

• Leer kinderen veilig internet praktijken. Als u kinderen hebt, bespreken veilig surfen op internet praktijken met hen. U kunt ook gebruik maken van de bovenstaande links om toegang te beperken tot verdachte websites.

• Niet downloaden of installeren programma's of bestanden van onbekende bronnen. Wees vooral voorzichtig met downloads die te mooi lijken om waar te zijn. Als u gebruik peer-to-peer file-sharing software, heel voorzichtig met wat je download en van wie je het download. Download geen programma's van onbekende of verdachte websites. Scan alle bestanden voordat het downloaden of te installeren op uw computer.

Houd uw computer beschermd:

• Back-up van uw belangrijke gegevens. Malware schrijvers meestal niet de zorg over de behoeften van de gebruikers, en de activiteit van kwaadaardige programma's vaak leidt tot een storing van het besturingssysteem en de totale opzettelijke beschadiging van belangrijke gegevens. Het is belangrijk om regelmatig een back-up van uw belangrijke en gevoelige data naar een externe bron zoals een DVD of een externe harde schijf. Deze voorzorgsmaatregelen maken het veel gemakkelijker en sneller om uw gegevens in geval van systeemuitval herstellen.

• Verander niet standaardinstellingen, tenzij u een ervaren gebruiker. Ken de gevolgen van het wijzigen van een instelling te wijzigen voordat u het. Veranderen bepaalde systeeminstellingen kunnen brengen van uw computer in gevaar en moet niet worden gedaan, tenzij u volledig worden geïnformeerd over de mogelijke gevolgen.

• Download beveiligingspatches. Malware schrijvers poging om verschillende kwetsbaarheden in het systeem te benutten om de doeltreffendheid van de verspreiding van kwaadaardige code te verhogen. Bijgevolg, software-bedrijven nauw kijken voor nieuwe kwetsbaarheden in hun applicaties te verschijnen en regelmatig beveiligingsupdates vrijgeven dat potentiële bedreigingen te elimineren. Het is belangrijk om deze beveiligingsupdates zoals ze zijn vrij te downloaden. Als u Windows gebruikt, kunt u meer informatie over automatische updates van Microsoft, inclusief de wijze waarop automatische updates inschakelen en houden uw besturingssysteem huidige, op de website van Microsoft:http://www.microsoft.com/protect/computer/basics/updates . mspx. U kunt ook rechtstreeks downloaden van de nieuwste updates
(64 stem(men))