Webstatistieken op basis van serverlogs vs script-based logs (zoals Google Analytics)

Systemec biedt standaard bij een shared webhostingpakket inzage in de webstatistieken.
Deze webstatistieken zijn beschikbaar via https://webstats.systemec.nl.

De webstatistieken worden samengesteld op basis van de serverlogs van de webserver waarop de betreffende website is gehost.
Systemec gebruikt hiervoor SmarterStats 8 log analytics and SEO software.

Webstatistieken op basis van serverlogs bieden een ander inzicht dan script gebaseerde pakketten zoals Google Analytics.
Elke methode kent hierbij zijn voor- en nadelen. In het document SmarterStats vs Google Analytics, zie link onder dit artikel, zijn deze beschreven.
Om de webstatistieken zo optimaal mogelijk te kunnen analyseren is een combinatie van beide dan ook ideaal.

Bijlagen

smarterstats_google_analytics_comparison.pdf (193.73 KB)