Nieuws
Oct
2

Het is de missie van Klaver Groep: het energieverbruik van klanten verlagen. Voor één klant maakt het graag een uitzondering: want hoe meer energie zakelijk internetdienstverlener Systemec gebruikt, hoe beter het voor het milieu is. Directeuren Wim Daemen (Klaver Groep) en Sjoerd Derkx (Systemec) leggen uit hoe het zit.


Systemec heeft vier datacenters: twee in Venlo en twee net over de grens in Duitsland. Continuïteit en veiligheid zijn cruciaal voor een goed datacenter, aldus Derkx, maar ook duurzaamheid. “We streven naar een zo efficiënt mogelijk energieverbruik, want klanten betalen voor onze dienstverlening, niet voor ons stroomverbruik.” En dus investeert Systemec fiks in een duurzame energiehuishouding. Derkx: “Servers produceren veel warmte, ze moeten dus gekoeld worden. Wij gebruiken daarvoor een Duitse techniek die in eigen land een innovatieprijs voor datacenter oplossingen heeft gewonnen. Het systeem zuigt buitenlucht aan, zuivert die lucht en blaast die onder de vloer door naar de serverkasten. De warme lucht aan de achterkant wordt weggezogen. Daarmee verwarmen wij onze ruimtes. We gebruiken dus geen gas.”

Goed voor het milieu

Ondanks de duurzame investeringen neemt het energieverbruik door Systemec toe. Omdat steeds meer online gaat en er dus meer en zwaardere servers nodig zijn, ook omdat het bedrijf steeds meer klanten krijgt. Voor het milieu is dat laatste een goede ontwikkeling, aldus Daemen. “Het klinkt tegenstrijdig, maar hoe meer stroom Systemec verbruikt, hoe duurzamer het is. Bedrijven hebben vaak nog een eigen serverruimte. Dat zijn stroomvreters, onder meer doordat de airco 24 uur per dag aan staat. Totaal niet energie-efficiënt. De datacenters van Systemec zijn dat wel.” Zelf heeft Klaver Groep de servers ook bij Systemec staan. Daemen: “Het is goed voor je energieverbruik, je loopt minder risico met eventuele stroomuitval, het is dichtbij en je klantgegevens zijn veilig. Systemec is een gecertificeerd zorgserviceprovider en huisvest servers van regionale overheids- en zorginstellingen. Dan heb ik het volste vertrouwen dat het met de veiligheid goed zit.”

Slimme energie-inkoop

Systemec heeft voor Klaver Groep ook een virtuele kantooromgeving ingericht, waardoor medewerkers vanuit huis kunnen inloggen. “Een vereiste in het ‘het nieuwe normaal’ na corona”, aldus Daemen. Andersom is Systemec ook klant van de Klaver Groep. Derkx: “Klaver koopt voor ons de energie in tegen gunstige tarieven. Ook zijn we met een traject bezig om de grijze stroom die we gebruiken te vergroenen. Dat doen we onder meer door duurzaamheidscertificaten te kopen. Ook heeft Klaver Groep de meters van onze locaties samengevoegd, we betalen daardoor minder energiebelasting.” Echte partners in duurzaamheid dus, deze twee Venlose bedrijven.


Meer lezen »Oct
1

Al ruim 20 jaar zijn we een betrokken partner van VVV-Venlo.
Naast dat wij met veel plezier VVV-Venlo voorzien in hun IT behoeftes, brengt ons dit Vriendschap, Vreugde en Voetbal.
Meer weten over deze 3 V’s, kijk dan de video met onze directeur Sjoerd Derkx en Djordi Staaks van VVV-Venlo.Meer lezen »Sep
30

Graag stel ik mezelf even voor, mijn naam is Angela Janssen en per 9 september ben ik werkzaam bij Systemec als Internal Support medewerker.
In deze rol ben ik o.a. het eerste aanspreekpunt via de telefoon en bij ontvangst van de gasten, daarnaast ondersteun ik de administratie.
In het verleden heb ik als management assistente op een IT-afdeling gewerkt, dus de ICT-branche is mij wel bekend.
Ik hoop veel te kunnen leren binnen Systemec en heet u graag welkom via telefoon of bij een bezoek aan het bedrijf.

Welkom en succes, namens Team Systemec.


Meer lezen »Sep
2

In samenwerking met Penta Infra, gaat Systemec managed colocation aanbieden vanuit Düsseldorf.


Dit datacenter wordt opgenomen in het bestaande portfolio en biedt de mogelijkheid de Systemec diensten in Noordrijn-Westfalen verder uit te breiden.


Systemec biedt colocatie van serverapparatuur aan, waarbij er vele mogelijkheden zijn, zoals shared racks, private racks of een eigen private suite.


Alle voorzieningen zoals elektriciteit, klimaatbeheersing en verbindingen zijn optimaal geregeld.


Meer lezen »Sep
2

We bieden niet alleen VoIP telefonie met een vast toestel, maar ook voor mobiel. Dit kan met een App, maar ook met een Vast-Mobiel abonnement (VaMo), waarbij de mobiele telefoon dus onderdeel wordt van de centrale.


Zeker in deze tijden van COVID-19, waar we veel thuiswerken, is het handig dat je mobiel onderdeel is van de bedrijfscentrale en je gewoon op je interne nummer bereikbaar bent en ook eenvoudig kunt uitbellen met het vaste bedrijfsnummer.


Meer lezen »Aug
13

De Stichting Hart voor Venlo levert een zeer belangrijke, zinvolle en actieve bijdrage aan de verlenging van het leven van de medemens door middel van het werven en opleiden van burgers aan opleidingen voor reanimatie, AED en andere levensreddende handelingen. Zij willen succesvol bouwen aan de toekomst van de Gemeente Venlo.


Systemec staat achter de doelstelling van deze stichting en kan deze doelstelling alleen maar onderschrijven.
Wij dragen hen een warm hart toe en zullen daarom de hosting voor de komende jaren als sponsoring beschikbaar stellen.

Meer weten over de Systemec webhosting diensten?
Neem dan gerust contact met ons op en bekijk onze website!
https://www.systemec.nl/nl/oplossingen/services_en_cloud/webhosting_en_domein


Meer lezen »
Systemec B.V. - helpdesk