Nieuws
Dec
18

Falco Networks is een strategische partner van Systemec en is tevens leverancier van hoogwaardige producten, oplossingen en diensten voor de high-end datacom markt. Zo heeft Falco Networks onder andere de backbone netwerkapparatuur aan Systemec geleverd. Denk hierbij aan Ericsson/Redback Core Routers en Core MPLS-switches van Extreme Networks.
Deze technisch hoogwaardige netwerksystemen zijn voor Systemec, zijnde Internet Service Provider (ISP) voor de zakelijke markt, van groot belang om hoogwaardige internet- en datacomdiensten nationaal en internationaal te kunnen aanbieden.De samenwerking met Falco Networks biedt Systemec dan ook een garantie om blijvend te kunnen innoveren op het hoogste niveau. Met de sterk toenemende vraag voor snelle en redundante dataverbindingen zal de onderlinge samenwerking de komende jaren alleen maar intensiever worden. De verwachting is dan ook dat het dataverkeer, mede door de ontwikkeling van IOT en de sterke toename van mobiel verkeer, in 2021 het 3-voudige zal zijn van het dataverkeer in 2018.

Mede door de samenwerking en ondersteuning van Falco Networks, is Systemec klaar voor de sterke groei van het dataverkeer, zodat bestaande en nieuwe klanten verzekerd zijn van een optimale dienstverlening.

Systemec en Falco Networks werken reeds vanaf 2006 met veel plezier nauw samen.

Door Marcel Boumans, Manager Networking en Internet bij Systemec.

Wilt u meer weten over onze diensten, neem dan gerust contact met ons op en bekijk onze website.


Meer lezen »Dec
18

Namens team Systemec wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Contact met Systemec tijdens de feestdagen?

Mochten er in de vakantieperiode vragen of problemen ontstaan, dan staat ons team voor u klaar.

Heeft u een probleem of storing buiten kantooruren en heeft u een Gold SLA? U kunt ons dan 24/7 bereiken via het storingsnummer.

Heeft u dit storingsnummer niet, neem dan contact met ons op of bespreek dit met uw accountmanager.


Meer lezen »Dec
17

In samenwerking met Pure Ingredients, heeft Systemec de nieuwe website voor de Stichting Dwarslaesie Limburg ontwikkeld. De website is te bezoeken via www.dwarslaesielimburg.nl en wordt gehost binnen de Systemec datacenters.Stichting Dwarslaesie Limburg is opgericht door de heer W.P. van Eeuwijk, eigenaar van Pure Ingredients en winnaar van de Lodewijk van der Grinten ondernemersprijs 2019.

Sedert twee decennia wordt hij dagelijks geconfronteerd met de praktische problemen, waarmee mensen te maken krijgen die een dwarslaesie hebben.

De stichting is opgericht om de opgedane kennis te delen met anderen en om mensen te ondersteunen middels een bijdrage in zorgkosten, ergonomische aanpassingen, om software te optimaliseren en door bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek in de vorm van bestemmingsbudgetten.Wilt u net als Systemec iets doen voor Stichting Dwarslaesie Limburg? Kijk dan op de website www.dwarslaesielimburg.nl

 


Meer lezen »Nov
22

De Systemec Hosted Exchange (mail) wordt geleverd op basis van het Microsoft Exchange platform.

Een gebruiker krijgt een eigen mailbox met een opslagruimte van 50GB.

De dienst wordt gehost in onze eigen datacenters in Venlo en Nettetal, met hierdoor optimale beschikbaarheid en elke 2 uur een back-up van uw e-mailbox. Ook bieden we extra’s zoals een centrale handtekening (ook standaard actief op mobile devices) en een mailarchief, dit in combinatie met onze uitgebreide ondersteuning waarbij de gehele dienstverlening in eigen beheer is.

Maar wat maakt Systemec Exchange beter dan een gratis mailservice?

Door het gebruik van onze Hosted Exchange, is uw e-mailbox beter beschermt tegen bedreigingen.

Bij gratis maildiensten heeft u als gebruiker geen inzicht in de totale inkomende of verwijderde berichten, met als gevolg mails te missen of kwijt te raken.

Een screenshot van een van onze mailservices, laat het volgende figuur zien:De lijnen laten duidelijk zien hoeveel mails niet worden doorgelaten in de e-mailbox.

Als Exchange gebruiker kunt u zelf regels instellen die de inkomende berichten beoordelen en hierdoor bent u beter beschermt. Tevens heeft u inzage in de lijst met geblokkeerde berichten, om wanneer nodig, toch die belangrijke mail door te laten of te herstellen.

Exchange mail is te gebruiken op alle devices, heeft een hoge beschikbaarheid en biedt u maandelijks de mogelijk te schuiven in onder andere het aantal gebruikers.

Wilt u meer weten over de Systemec Hosted Exchange of over het beschermen van uw netwerk, neem dan contact met ons op en bekijk onze website.


 


Meer lezen »Nov
22

Informatiebeveiligingsincidenten, bijna dagelijks wordt er wel wat over geschreven op verschillende nieuwssites. Deze bedrijven dachten ook vast, dat overkomt mij niet en toch is hun iets overkomen, waardoor informatie op straat ligt. Een andere situatie is ook steeds vaker gaande. Bedrijven starten in de ochtend hun systemen op en krijgen een melding dat de data is encrypted. Geen paniek, we zetten de back-up wel terug. Totdat blijkt dat deze ook is encrypt.

 


We spreken met Marco Bijl, Directeur van DigiTrust.  DigiTrust is een certificerende organisatie met als specialisatie Informatiebeveiliging. Marco vertelt dat veel bedrijven helaas nog steeds denken ‘dat overkomt mij niet’, ik ben een kleine organisatie, wie zou mij nu willen hacken. Helaas is de praktijk anders. Er zijn criminele organisaties die het hebben gemunt, juist op mkb bedrijven. Steeds meer grotere bedrijven hebben hun basis wel op orde. Niet dat deze niet te hacken zijn, maar de hacker moet daar veel meer tijd in stoppen. En waarom veel tijd verliezen als je ook door chantage en niet te veel tijd geld kunt verdienen bij mkb bedrijven? De praktijk bewijst dat helaas veel mkb bedrijven nog niet alle noodzakelijke beheersmaatregelen op orde hebben.


De boel op orde hebben

De boel op orde hebben betekent niet alleen het hebben van een firewall en het hebben van backup’s.

Problemen kun je voorkomen door een goed samenhangend geheel van maatregelen op de techniek, fysiek en beleid. Een goed samenhangend geheel wordt gevormd door een zogenaamd managementsysteem voor informatiebeveiliging ook wel ISMS genoemd. De ISO27001 norm en de NEN7510 norm voor in de zorg, beschrijven de eisen van een dergelijk systeem.

Het begint met een goede context analyse. Wie ben je en wat doe je, immers iedere organisatie is anders. Vervolgens moet je een beleid schrijven m.b.t. informatiebeveiliging. Waarom doe je dit en wat vind je belangrijk en wat wil je ermee bereiken en je moet zorgen dat er voldoende kennis is m.b.t. informatiebeveiliging. Een volgende belangrijke stap is het uitvoeren van een risicoanalyse. Welke informatiebeveiliging risico’s zijn er en welke informatie moet je zéker beschermen? Standaardlijstjes kunnen je hierbij helpen. Vervolgens ga je deze risico’s analyseren en prioriteiten bepalen en acties uitzetten. De norm heeft 114 beheersmaatregelen genoemd die je in ieder geval niet mag vergeten.

Als je na enkele maanden voorbereiding op een niveau bent dat je aan alle normeisen denkt te voldoen, moet je een interne audit en directiebeoordeling uitvoeren.


Maar waarom dan certificeren?

Het is belangrijk dat een onafhankelijke organisatie naar je opgebouwde systeem kijkt. Wij auditen het systeem en oordelen of je aan alle normeisen voldoet. Als dit zo is, zal dit leiden tot een certificering van je managementsysteem voor informatie beveiliging. Deze verklaring is steeds vaker een eis bij aanbestedingen en inkoopvoorwaarden. De reden hiervan is dat jouw klanten niet in de problemen willen komen, doordat jij een informatiebeveiliging issue hebt, waarmee hun goede naam wordt geschonden. Daarnaast is het ook zo, dat veel bedrijven bedrijfsdata, persoonsgegevens en gezondheidsinformatie verwerken. Klanten willen er gewoon op vertrouwen dat de data bij jouw organisatie in goede handen is. In ieder geval dat ‘de basis op orde is’ De kans dat je gehackt wordt is nooit weg, maar een hacker moet gewoon meer moeite doen om bij jou binnen te komen. Het is vergelijkbaar met een inbraak. Het huis met het meest eenvoudige slot is makkelijker, dan een huis vol beheersmaatregelen.

Als laatste is er dan nog de autoriteit persoonsgegevens (AP). Deze verwacht dat je als bestuurder er alles aan hebt gedaan om de persoonsgegevens te beschermen. Het hebben van een certificering is een bewijs dat jij, als bestuurder er alles aan gedaan hebt om eventuele issues te voorkomen. Als de AP oordeelt dat je er niet alles aan hebt gedaan of wanbeleid hebt uitgevoerd zullen ze boetes uitdelen. Inmiddels is dit ook al verschillende keren uitgevoerd en heeft het verregaande consequenties voor bestuurs- en bedrijfscontinuïteit.

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt hier ook. Wees je bewust dat de wereld is veranderd. Bereid je voor op een aanval. Het is niet de vraag of je gehackt wordt, maar wanneer. En als dat zou gebeuren, weet je het dan wel?

Helden

Om veilig te werken in de digitale wereld hebben we helden nodig. Het gaat niet werken als niemand een geheel onpartijdig oordeel geeft over waar jouw organisatie staat m.b.t. informatiebeveiliging. Je moet weten waar jouw risico’s liggen en waar je verbeterkansen liggen. DigiTrust heeft helden in dienst. Wij auditen en certificeren organisaties, waarbij wij geheel neutraal naar jouw managementsysteem kijken en of je wel of niet de boel op orde hebt.

Daarvoor moet je integer zijn en de morele moed hebben om te zeggen waar het op staat.

DigiTrust heeft van de Raad voor Accreditatie (RvA) het vertrouwen gekregen dat wij onder accreditatie ISO27001 en NEN7510 audits mogen uitvoeren en mogen certificeren. DigiTrust is de eerste organisatie in Nederland die dit voor de NEN7510 mag doen in de Zorg en IT dienstverleners.

 


Meer lezen »Nov
21

Mike Huismans loopt stage binnen Systemec, vanaf augustus 2019 tot 31 januari 2020 en volgt de opleiding ICT-Beheer Niveau 4 aan het Gilde ICT College.

Mike beschrijft zijn stage als volgt:

Systemec heeft mij een opdracht gegeven, waar ik een netwerk- en serveromgeving mocht opzetten voor het fictieve bedrijf Anders Assurantiën. Naast een plan van aanpak, functioneel ontwerp en een technisch ontwerp, heb ik de kans gehad fysiek de servers, routers, firewall en werkplekvoorzieningen op te bouwen in een test-omgeving.

In de afgelopen weken is er ook de mogelijkheid geweest te assisteren bij Team Networking en Team Support binnen Systemec. Klantbezoek en uitleveren van projecten was hier onderdeel van. Een uitdagende periode!

Bekijk op de video hoe het avontuur van Mike eruitziet binnen Systemec.Ben je zelf student en ben je geïnteresseerd om stage te lopen bij Systemec? Of juist werkzoekende?
Kijk dan eens op onze website.Meer lezen »
Systemec B.V. - helpdesk