Nieuws
Oct
21

Systemec deelde in september het bericht over een succesvolle audit controle door DigiTrust.

Door de succesvolle controle konden we mededelen dat onze organisatie, naast het behalen van de NEN 7510 ook het management systeem is ge-upgrade naar de standaard ISO 27001:2017.De NEN 7510 is specifiek gericht op de informatiebeveiliging in de Nederlandse zorgsector. Systemec levert diensten aan de zorgsector, waarbij Systemec moet zorgdragen voor veiligheid en beschikbaarheid van o.a. patiëntengegevens.

Afgelopen week heeft er ook een onderzoek plaatsgevonden of Systemec voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een Goedbeheerd Zorgnetwerk (GZN). GZN-en brengen een beveiligde verbinding tot stand tussen de zorgsystemen van zorgaanbieders en het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Dit onderzoek heeft plaatsgevonden bij VZVZ in Den Haag. (Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie). Op grond van het onderzoek en de bevindingen naar het stelsel van maatregelen en het voldoen aan de gestelde technische normen, is de conclusie getrokken dat Systemec voldoet.

Het advies aan het bestuur van VZVZ is dan ook om Systemec te (her) accepteren als GZN!

Bovenstaande certificeringen hebben zijn weerslag op alle Systemec diensten. Onze diensten en werkwijze zijn op deze standaarden afgestemd, waar elke Systemec klant onder valt.

Wilt u weten wat onze nieuwe statussen voor u betekent? Neem dan gerust contact met ons op en bekijk onze website! www.systemec.nl


Meer lezen »Oct
20

Op dinsdag 8 oktober was Systemec aanwezig op de Fontys Career Day in Venlo.

De Career Day biedt hbo-studenten de kans om kennis te maken met een toekomstige stageplaats of werkgever.

Systemec investeert graag in de ontwikkeling van studenten door het aanbieden van stage-mogelijkheden en projectopdrachten, maar ook door mee te werken aan lesmaterie voor scholen.

Binnen Systemec werken studenten samen met een team van gedreven specialisten met als doel zoveel mogelijk kennis over te brengen. Mogelijke hbo-stageopdrachten zijn o.a. beschikbaar in de studierichtingen Informatica, Marketing en Bedrijfseconomie.

Meer weten over de stagemogelijkheden of vacatures?

Stuur dan een email naar personeelszaken@systemec.nl en kom een keer kennismaken bij Systemec in Venlo.


Meer lezen »Oct
20

In samenwerking met Seacon Logistics en Bart Engels (Studio Beng), heeft Systemec de nieuwe VVV-Venlo Historie website ontwikkeld. De website is ook geschikt voor mobiel en wordt gehost binnen de Systemec datacenters.

De nieuwe website is te bezoeken middels https://historie.vvv-venlo.nl/ en beschikt over een database met alle spelers en gespeelde wedstrijden. Tevens wordt de website dagelijks voorzien van nieuwe weetjes en wekelijkse quizzen.

Meer weten over de Systemec diensten? Neem dan gerust contact met ons op en bekijk onze website! www.systemec.nl 


Meer lezen »Sep
20

Als moderne retailer is een betrouwbare digitale infrastructuur tegenwoordig een must-have. Bij Van Heyster Blerick zijn onder meer de kassa’s, webshop en backoffice ervan afhankelijk.

"Zo’n drie maanden geleden liepen we echter tegen een probleem aan: onze ISDN-lijn zou komen te vervallen, hetgeen zou betekenen dat we geen internet en telefoon meer zouden hebben. Nu zijn wij goed in schoenen verkopen, van technologie hebben wij wat minder verstand.

Daarom hebben we voor dit vraagstuk de hulp van Systemec ingeroepen. Systemec heeft na een grondige inventarisatie van het probleem, een op maat gemaakte oplossing aangedragen. De overgang naar de nieuwe netwerkomgeving was in no-time geregeld en we hebben zowel in de winkel, als onze webwinkel geen hinder ondervonden.

Door het vakwerk van Systemec zijn we voor de komende jaren verzekerd van een snelle en betrouwbare digitale infrastructuur.”

Systemec heeft gezorgd voor een nieuw en beveiligd netwerk. De netwerkomgeving bestaat uit een nieuwe internetdienst, een Sophos firewall, Systemec VoIP en uit een fysieke LAN-verbinding naar de fotostudio. In dit overstapproces heeft Systemec gezorgd voor een zorgeloze overgang naar de nieuwe omgeving. Hierdoor kon Van Heyster Blerick doorwerken, zoals gewenst en was er geen downtime tijdens openingstijden.

Team Systemec bedankt Van Heyster Blerick voor het vertrouwen.
Meer lezen »Sep
19

Op vrijdag 30 augustus 2019, plaatste de Volkskrant het artikel: Stroomnet knelt door industrie en Google. Dit artikel stelde ons de vraag of het Nederlandse stroomnet nog altijd mag worden gezien als één van de betrouwbaarste ter wereld?

Op onderstaande afbeelding is de kaart van Nederland, met stroomcapaciteit per regio, te zien.
Vooral in de regio van Amsterdam zijn er veel datacenters en volgens de Dutch Datacenter Association gebruiken de datacenters nu al zo’n 3% stroom van het totale Nederlandse stroomnet. Met de verwachte groei van datacenters en Cloudoplossingen, zal dit in 2030 een verzesvoudiging betekenen van de datacentercapaciteit.
Gezien de beschikbare stroomcapaciteit en de wet- en regelgeving, wordt de bouw van nieuwe datacenters vertraagt in de regio Amsterdam.

Systemec biedt vergelijkbare datacenter diensten in de regio Venlo. Volgens de kaart van Liander en Enexis, kan de regio Venlo de vraag naar datacenteroplossingen aan en hebben we nog voldoende stroomcapaciteit.

Wilt u meer weten over Systemec datacenters of over onze diensten, neem dan gerust contact met ons op en bekijk onze website! www.systemec.nl


Meer lezen »Sep
19

Glasvezel buitenaf is een organisatie met veel ervaring in het aanleggen van glasvezel. De organisatie is in 2015 begonnen met het aanleggen van glasvezel voor het buitengebied en heeft inmiddels 150.000 adressen aangesloten op het eigen glasvezelnetwerk.

In samenwerking met Glasvezel buitenaf, biedt Systemec FttO glasvezel aan voor de regio Noordoost Limburg.

Voordelen van glasvezel:
Om het Glasvezel buitenaf netwerk te kunnen aanleggen op uw bedrijventerrein, is het nodig dat 50% van de bedrijven op de terreinen in Noordoost Limburg een glasvezelabonnement afneemt voor 28 oktober 2019.

 

Wilt u meer weten over Glasvezel buitenaf of over de prijzen, neem contact op voor meer informatie via glasvezelbuitenaf@systemec.nl of bel naar 077-3828580.


Meer lezen »
Systemec B.V. - helpdesk