Nieuws
Dec
12

Binnen het veld presteert de verdediging door uitstekend teamwork. Buiten het veld is een solide verdediging net zo belangrijk. Het netwerk van VVV-Venlo wordt door Systemec beveiligd met Sophos Synchronized Security. Door teamwork tussen de verschillende componenten (firewall, wifi, endpoint, server en e-mail beveiliging) bieden we VVV-Venlo de optimale bescherming tegen o.a. ransomware en andere ongewenste zaken.

Customer case study

Bij een betaald voetbalclub als VVV-Venlo ligt de nadruk vooral op de sportieve prestaties. Toch is een veilige netwerkwerkomgeving onontbeerlijk, omdat er veel gevoelige informatie wordt verwerkt, zoals medische gegevens van de spelers, maar ook transfersommen en salarissen. Reden voor IT-partner Systemec om de verdediging net zo potdicht te zetten als het team van VVV-Venlo doet.

VVV-Venlo is een betaald voetbal organisatie die de thuiswedstrijden van de club in de eredivisie organiseert. Met zo’n 36 mensen in de organisatie zorgt VVV-Venlo ervoor dat de profspelers van de club zich kunnen toeleggen op datgene waarin ze uitblinken: voetballen. Het stadion ontvangt jaarlijks zo’n 110.000 voetbalsupporters. De organisatie draagt zorg voor de kaartverkoop, de organisatie van de (fysieke) veiligheid van de mensen in het stadion, de werving van en contact met sponsoren en de kaartcontrole op wedstrijddagen.

Systemec is een internet service provider met eigen datacenters in Nederland en Duitsland. Het bedrijf levert verbindingen, datacenterdiensten en clouddiensten aan klanten, waaronder veel zorgleveranciers in de regio. Het bedrijf beschikt over de ISO 27001-certificering en daarnaast is Systemec sponsor en IT-partner van VVV-Venlo.

Gevoelige informatie in het voetbal

Voetbalclubs zijn veelal afhankelijk van sponsorgelden, dus een fors IT-budget is vaak niet beschikbaar. Het risico dat IT, en met name security, het ondergeschoven kindje van de organisatie wordt, ligt daarmee op de loer. Dat is iets wat de mensen bij VVV-Venlo wilden voorkomen. Wai King Cheung, in de organisatie verantwoordelijk voor ticketing en het IT-aanspreekpunt van de club: "De sporters houden zich bezig met voetbal, maar de mensen van de interne organisatie zijn zich erg bewust van het feit dat we werken met gevoelige informatie. Daar moeten we zorgvuldig mee omgaan.” De club heeft geen gespecialiseerde IT-kennis in huis, maar leunt daarvoor vrijwel volledig op de expertise van partner Systemec.

Marco Teelen (Systemec) en Wai King Cheung (VVV-Venlo)
Marco Teelen (Systemec) en Wai King Cheung (VVV-Venlo)

Ransomware tegenhouden

De relatie met Systemec bestaat al een kleine twee decennia. Marco Teelen, manager Internet Services bij Systemec: "We geven gevraagd en ongevraagd advies met in ons achterhoofd dat de systemen bij VVV-Venlo veilig moeten zijn. We bekijken hoe we dat het beste kunnen inrichten, overleggen dat vervolgens en implementeren de beste oplossing.” Ruim een jaar geleden waren de security-oplossingen bij VVV-Venlo aan vervanging toe. Systemec is al jaren Silver Partner van Sophos en de organisatie is enthousiast over de producten. "We zien, niet alleen bij VVV-Venlo, maar ook bij overige klanten, dat bijvoorbeeld een oplossing als InterceptX daadwerkelijk ransomware tegenhoudt. Dat is iets dat ik bij andere producten en leveranciers nog niet ben tegengekomen”, zegt Teelen.

Verdediging potdicht: op het veld en op het netwerk

Lars Unnerstall is momenteel keeper in het team van VVV-Venlo. "Een buitengewoon goede doelman”, reageert Teelen. Hij vertelt dat hij graag de vergelijking trekt tussen de security-producten van Sophos en het eredivisieteam van VVV-Venlo. "Door teamwerk behalen zij topprestaties. Ook de producten van Sophos werken naadloos samen en vormen daarmee een solide beveiliging. In het team verdedigt Unnerstall het doel, in de organisatie zorgt Sophos voor de beveiliging.” Teelen roemt bovendien de gebruiksvriendelijkheid van de securityproducten. "Van mijn collega’s die het technische beheer uitvoeren, hoor ik regelmatig over het feit dat de Sophos-producten heel eenvoudig, krachtig en intuïtief zijn.”

IT-partner ontzorgt

Naast een solide beveiliging plaatste Systemec ook access points voor het interne wifi-netwerk. Het is de wens van VVV-Venlo om een draadloos netwerk te kunnen aanbieden voor bezoekers en supporters, maar vooralsnog is er alleen wifi beschikbaar op de perstribune. "Voorheen hoorde ik wel eens klachten over slechte en trage verbindingen”, vertelt Cheung. "Maar het afgelopen jaar, sinds de producten van Sophos in het stadion staan, heb ik geen enkele klacht meer gekregen.” Dat de systemen al bijna een jaar probleemloos zorgen voor een veilige betaald voetbalclub, vervult Teelen wel met enige trots. "Betaald voetbalclubs liggen overal onder een vergrootglas. Als er op het gebied van security iets mis gaat, wordt dat direct groot uitgemeten. We werken met topsporters en een organisatie die vooral bezig zijn met sport en minder met IT. Tegelijkertijd zijn de gegevens waarmee ze werken, heel gevoelig. Daarom is het belangrijk dat er een IT-partner achter ze staat die ze die zorg uit handen neemt.” Cheung onderschrijft dat. "We zijn ons wel bewust van het belang van security, maar als we dit allemaal zelf hadden moeten doen, hadden we extra mensen in dienst moeten nemen. Het is prettig als je een partner hebt die je ontzorgt. Wanneer er iets aan de hand is, staan ze altijd direct voor ons klaar.”

Landskampioen

De relatie tussen de club en de IT-partner wordt van beide kanten geroemd. Teelen vertelt dat Systemec als sponsor en IT-partner op meerdere niveaus nauw bij de club betrokken is. "We verzorgen natuurlijk de gehele IT- omgeving en zijn verantwoordelijk voor de beveiliging van de systemen, maar er zijn ook veel informele momenten van contact. Dat zorgt voor veel vertrouwen onderling.” Op de vraag of VVV-Venlo nog toekomstwensen heeft, zegt Cheung: "We willen op termijn wel graag wifi kunnen aanbieden aan alle mensen in het stadion.” Lachend vult hij aan: "Oh, en landskampioen worden.”

Sophos Synchronized Security
Meer weten over Sophos Synchronized Security


Meer lezen »Dec
12

Relined is een onafhankelijke verhuurder van onbenutte Dark Fiber verbindingen in Noordwest-Europa. Hierdoor beschikken ze samen met preferred suppliers, in Nederland en Duitsland over een landelijk dekkend en fijnmazig Dark Fiber netwerk. Systemec is met haar carrier neutrale datacenters nu een van de partijen, welke op het Dark Fiber Netwerk van Relined is aangesloten. Op deze manier heeft Systemec toegang tot een nog groter Dark Fiber netwerk in Noordwest-Europa.


Meer lezen »Dec
5

Systemec is versterkt met Ashwin Kempen in de functie van Netwerk Engineer.

Ashwin en Systemec zijn bekend met elkaar. Ashwin: "Al enkele jaren ben ik werkzaam als stagiair en oproepkracht bij Systemec. Tijdens mijn studie heb ik bij Systemec IT-kennis opgedaan binnen het werkveld, mede hierdoor ben ik op de hoogte gebleven van de nieuwste ontwikkelingen. Mijn afstudeertraject heb ik succesvol mogen afronden, voor de opleiding HBO IT-services bij Zuyd Hogeschool, waarna ik fulltime bij Systemec ben komen te werken.”

Ashwin zegt uit te kijken naar zijn werkzaamheden, als Netwerk Engineer, voor Systemec: "Systemec is een innovatief bedrijf met eigen infrastructuur en datacenters, waardoor het veel uitdagingen zal bieden.”

Welkom en succes, namens team-Systemec.


Meer lezen »Nov
11

Sinds enige tijd is Niels Fleuren bij Systemec op de financiële administratie werkzaam, naast zijn voetbalcarrière bij Top Oss.Niels: "Via het netwerk van VVV-Venlo ben ik bij Systemec B.V. terecht gekomen. Een bedrijf wat ik uit mijn periode bij VVV-Venlo ken als een maatschappelijk betrokken en innovatief ICT-bedrijf.” Ondanks het feit dat Niels op dit moment nog profvoetballer is, kijkt hij alvast vooruit. "Na mijn voetbalcarrière wil ik graag werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Systemec geeft mij de kans om ervaring op te doen in een functie welke ik ambieer na mijn voetbalcarrière.” 

Sjoerd Derkx (Directeur Systemec B.V.): "Wanneer Niels Fleuren naast zijn mooie voetbalcarrière ons benaderd om ervaring op te doen, kan ik deze instelling alleen maar waarderen. Wij bieden hem graag deze mogelijkheid”.

Welkom en succes, namens team-Systemec.Meer lezen »Nov
1
Uw mobiele toestel als vast toestel op de centrale en onbeperkt bellen met uw mobiel binnen Europa. Zo maar 2 mogelijkheden van onze nieuwe Vast-Mobiel dienst. U krijgt een SIM welke gekoppeld is aan de Hosted Telefooncentrale, u bent dus altijd bereikbaar via 1 nummer met de keuze om ook uit te bellen via één vast nummer. 

SIM Only Bundels
Systemec biedt diverse aantrekkelijke SIM Only bundels met ruime databundels en onbeperkt bellen binnen Europa.

Wat is Vast+mobiel integratie (VaMo)?
VaMo integratie integreert uw smartphone op netwerkniveau met uw telefooncentrale. Zo wordt elk gesprek automatisch via de telefooncentrale afgehandeld. Daarmee is uw smartphone een onderdeel geworden van de telefooncentrale. U bent op één enkel telefoonnummer bereikbaar, zowel voor vast als mobiel en met de mogelijkheid om via één vast nummer uit te bellen. 

Bellen
Gesprekken die worden gemaakt met de smartphone worden automatisch via de telefooncentrale afgehandeld (en dus ook ook inclusief opname). Verkorte interne nummers zijn direct te bellen vanuit uw Smartphone.
Er kan worden ingesteld via welk nummer u belt, het mobiele nummer of uw vaste nummer.

Gebeld worden
Oproepen op uw nummers (zowel verkort, vast als mobiel) worden op dezelfde manier door de telefooncentrale gerouteerd. Doorschakelingen naar voicemail, afdeling of receptie gelden voor alle nummers. Uw vaste en mobiele toestel zullen beide overgaan bij een oproep naar één van uw nummers.

Voicemail
Er is één voicemail voor zowel het vaste als mobiele toestel, dit is de voicemail binnen de centrale. Voicemail berichten kunnen ook eenvoudig via e-mail worden afgeleverd.

Uw bestaande 06 nummers
Wij kunnen uw bestaande 06 nummers porteren naar onze SIM Only bundels.


Wilt u ook overstappen of meer weten over deze dienst? Neem even contact met ons op.
Meer lezen »Sep
9
Systemec is ook het seizoen 2018-2019 Businesspartner en al vele jaren partner in ICT-diensten van VVV-Venlo. We zijn erg blij met deze nieuwe overeenkomst en bovenal met de plezierige samenwerking die we al vele jaren onderhouden met VVV-Venlo. 
Mooi dat we ook dit seizoen weer samenwerken.De nieuwe overeenkomst werd ondertekend door Directeur Sjoerd Derkx namens Systemec en Directeur Marco Bogers namens VVV-Venlo.


Meer lezen »
Systemec B.V. - helpdesk