Mar
19

Digitale Opsporing BV uit Horst is een door het Ministerie van Justitie en Veiligheid erkend en (ISO) gecertificeerd particulier digitaal forensisch recherchebureau en cyber security specialist (POB 1182).
In september 2019 zijn Digitale Opsporing BV en Systemec BV een partnerschap aangegaan om elkaars diensten onder de aandacht te brengen en samen te streven naar meer bewustwording van cyber security.
Systemec is een zakelijke full-service Internet Service Provider (ISP) en System Integrator met eigen datacenters in Nederland en Duitsland. Systemec biedt voor haar afnemers een groot aanbod aan van hoogwaardige oplossingen, waaronder back-up oplossingen en beveiliging.

Recent was er door Digitale Opsporing al veel aandacht voor de veiligheid van ‘slimme’ apparaten. Een digitale deurbel, een slimme beveiligingscamera, koffiezetapparaat, wasmachine, thermostaat of robotstofzuiger: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt apparaten tegenwoordig aan het internet koppelen en via een app op je telefoon bedienen.

Toch wel een aandachtspunt: elk apparaat dat een internetverbinding heeft, kan gehackt worden.
Helaas iets wat de afgelopen weken vrijwel wekelijks wordt genoemd in de nieuwskanalen, omdat computers van bedrijven steeds vaker worden geïnfecteerd met gijzelsoftware, met als gevolg dat alle bestanden worden versleuteld en soms zelfs openbaar worden gemaakt.
Om weer toegang te krijgen tot de bestanden, wordt door hackers, aan de slachtoffers een geldbedrag gevraagd.

Het betalen van geld aan hackers geeft nooit zekerheid op medewerking en het ontvangen van een ontgrendelcode. Toch wordt er nog steeds te vaak gekozen om een hacker te betalen in plaats van het optimaliseren van de ICT omgeving.

Veel voorkomende problemen zijn het niet updaten van software of het besparen op beveiliging, zoals firewalls, back-up oplossingen of endpoints beveiliging.  Endpoint is een verzamelnaam voor devices aangesloten op een netwerk, voorbeelden zijn smartphones, werkplekken, servers of andere randapparatuur.
Als Security specialist adviseert Systemec een oplossing die uw netwerk zo goed mogelijk beschermt tegen indringers. Dit heet Synchronized Security.

Synchronized Security maakt het mogelijk dat uw Endpoint beveiliging en firewall met elkaar communiceren en daarom continue met elkaar in verbinding staan. Door deze oplossing krijgt u een betere bescherming tegen geavanceerde bedreigingen en hoeft er minder tijd te worden besteed aan het reageren op incidenten.
De firewall functioneert als basisstation, waaraan alle apparaten worden gekoppeld.
De complete omgeving wordt inzichtelijk gemaakt in een eenvoudig dashboard. Mocht een eindgebruiker toch een frauduleus bestand downloaden, dan reageert de betreffende Endpoint onmiddellijk, waardoor alle gebruikers binnen het netwerk beschermd blijven en uw netwerk niet offline zal gaan door een kleine "klik” fout. Bij de "klik” fout wordt het besmette Endpoint direct verbannen uit het netwerk en toegang is pas weer mogelijk, zodra het weer is gemarkeerd als "veilig”.

Net als beveiliging is een back-up een extra zekerheid voor het behouden van bestanden. Dit is onder andere mogelijk door software die automatisch back-ups maakt en deze online in een beveiligde omgeving bewaart.

Er zijn verschillende manieren om een back-up online uit te voeren, maar sinds de introductie van de AVG-wetgeving, moet u als ondernemer kunnen aantonen waar uw data is opgeslagen. De Systemec Online Back-up dienst zorgt voor een veilige back-up, waarbij de data redundant wordt opgeslagen in onze datacenters. Deze datacenters zijn gevestigd in Nederland en Duitsland.

Slimme (goedkope) apparaten zijn vaak digitaal onveilig, software is verouderd en updates worden niet uitgevoerd. Daardoor zijn deze apparaten een makkelijk doelwit voor cybercriminelen. Die kunnen ‘lekke’ apparaten overnemen en er alles mee doen wat ze willen.
Maar ook op uw goed beveiligd kantoor bent u niet veilig als de hacker zich toegang verschaft tot het slimme koffiezetapparaat en hierlangs een ingang tot het hele bedrijfssysteem krijgt. Na deze toegang kan hij uw zakelijke data versleutelen en ontvangt u een keurige mail met het verzoek om even 50.000 Euro in bitcoins over te maken voor een passende digitale sleutel.

In het moderne kantoor van nu en de toekomst is overal waardevolle informatie aanwezig. De plekken waar medewerkers met documenten en systemen werken zijn vaak de zwakste schakels in de bedrijfsbeveiliging. Met het internet verbonden slimme kantoorapparatuur, zoals printers en ook dat koffiezetapparaat, zijn in moderne kantoren - tenzij optimaal beheerd- vaak een van de makkelijkste doelwitten voor (cyber)criminelen en worden steeds meer erkend als kritische zwakke plekken in de bedrijfsbeveiliging.

Het gebruik van Internet of Things (IoT) neemt nog steeds toe; er wordt verwacht dat in 2025 ongeveer 80 miljard objecten met het internet verbonden zijn.
Voor de komende jaren lijkt de vraag dan ook niet óf u gehackt wordt maar wanneer, waar en hoe vaak?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Denk daarom verder dan alleen een goedkope prijs, maar onderzoek ook het updatebeleid van aangekochte hardware, investeer in beveiliging, controle audits en een back-up oplossing.

De experts van Digitale opsporing onderzoeken d.m.v. audits of uw organisatie voldoet aan de privacy wetgeving en in hoeverre uw organisatie bestand is tegen aanvallen van buitenaf. Zij kunnen u van dienst zijn met diverse technische scans als een WLAN (WIFI) audit, Firewall audit, Netwerk audit, Website audit, Phishing audit of USB stick audit. De projectmatige aanpak in combinatie met een op uw organisatie toegespitst verbetertraject én de gespecialiseerde auditors zorgen ervoor dat uw cyber security op een steeds hoger niveau komt te liggen en vermindert de kans dat uw organisatie schade ondervindt van cybercriminaliteit en/of datalekken aanzienlijk.

Een back-up oplossing begint bij enkele euro’s per maand, maar is een goedkope verzekering in verhouding met een te betalen losgeldbedrag aan hackers.

Systemec back-up software maakt automatisch back-ups zonder dat u hiervoor handmatig actie moet ondernemen en slaat uw data op in de eigen datacenters.
De back-up dienst is niet alleen bedoeld voor een fysieke PC, Mac of server, maar is ook zeer geschikt voor back-up van virtuele machines binnen VMware vSphere of Microsoft Hyper-V.

Digitale Opsporing en Systemec vertellen u graag meer over het beschermen van uw netwerk en data. Meer weten? Neem contact op en maak gebruik van de gratis testlicentie voor een online back-up oplossing.

Informatie over Digitale Opsporing vindt u op www.digitaleopsporing.nl

Meer lezen »

Mar
18

Door het Coronavirus heeft het RIVM geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Deze onverwachte maatregelen kunnen voor u als ondernemer zorgen voor uitdagingen, omdat de systemen mogelijk niet zijn ingericht om te werken op afstand.

Voor het thuiswerken biedt Systemec diensten, o.a. voor bestanden delen en het remote werken.
Remote werken kan eenvoudig met Systemec Virtueel Kantoor. Het Virtueel Kantoor is een Remote Desktop Service (RDS), waarbij u als organisatie op een beveiligde manier wereldwijd toegang heeft tot al uw applicaties en documenten.

U kunt zelf kiezen, welke applicaties gewenst zijn en gebruikers kunnen eenvoudig op afstand inloggen naar de eigen virtuele omgeving.

Binnen het Virtuele Kantoor zijn alle benodigde Microsoft Office-applicaties opgenomen, maar ook software van overige partijen, zoals Exact, Accountview, SAP etc. Staat de gewenste applicatie er niet tussen, dan kunt u de applicatie aanleveren en wordt deze toegevoegd.

Investeringen in nieuwe hardware of licenties zijn dan ook niet langer nodig. Met Systemec Virtuele Kantoor blijft u altijd up-to-date met uw ICT, betaalt u enkel voor de gebruikte applicaties en bent u flexibel in het toevoegen en verwijderen van gebruikers.

U krijgt de voorziening over eigen (virtuele) servers inclusief 24*7 helpdesk ondersteuning.

Een andere manier is NextCloud. NextCloud is een oplossing voor het delen van bestanden, vergelijkbaar met een eigen server. Als gebruiker bepaalt u zelf welke rechten u geeft op een map of bestand. Denk hierbij aan rechten als "alleen lezen” of "lezen en schrijven”.

Systemec Virtueel Kantoor en Next Cloud worden beide gehost in de datacenters van Systemec in Venlo en Nettetal en vallen ook onder de ISO/IEC 27001:2017 en NEN 7510-1:2017 certificeringen.

Als Systemec begrijpen wij de mogelijke onrust die de nieuwe maatregelen veroorzaken. Wij geven u daarom graag een vrijblijvend advies in thuiswerkoplossingen en kunnen deze diensten vaak al op korte termijn realiseren.

Meer lezen »

Mar
17

Mijn naam is Maisam Wehbe en afgelopen week ben ik gestart met mijn stage bij Systemec. Voor mijn studie Finance & Control ga ik de komende 13 weken de uitdaging aan om een extra KPI-dashboard te creëren, waar vervolgens stuurinformatie uitgehaald kan worden.

Binnen het bedrijf ben ik erg goed ontvangen en dit zorgt ervoor dat ik mij meteen op mijn plek voel. De medewerkers zijn eveneens erg behulpzaam en geïnteresseerd. Naast het helpen om mijn kennisniveau te verbeteren, word ik ondersteund in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo helpt Systemec mij klaar te stomen voor het werkveld als beroeps bekwame financial.

Mijn verwachting is dat ik hier een leuke, maar vooral leerzame tijd zal hebben. Ik heb er erg veel zin in!

Welkom en succes, namens Team Systemec.

Meer lezen »

Mar
12

Het coronavirus COVID-19 verspreidt zich momenteel in Nederland. Ook wij nemen extra maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Onze gezondheid, bedrijfscontinuïteit en ervoor zorgen dat we onze klanten te allen tijde diensten kunnen verlenen en ondersteunen, heeft onze aandacht. We blijven de richtlijnen van het RIVM hierin dagelijks volgen.

Systemec heeft stappen ondernomen om het welzijn van onze medewerkers en de relaties, waarmee we in contact komen te bevorderen en te beschermen. Toch kan geen enkel individu of organisatie met zekerheid voorspellen wat de voortgang van het virus zal zijn of hoe het zich zal blijven verspreiden.

Ons Systemec-team zal indien noodzakelijk bij verdere verspreiding en op advies van de RIVM vanuit thuis werken. Ons team heeft vanzelfsprekend de tools tot hun beschikking om hun werk te kunnen uitvoeren. Dat betekent dat wij onze relaties kunnen blijven bedienen. Daarnaast schudden we uiteraard geen handen meer en annuleren we afspraken en evenementen die geen urgentie hebben.

Tot dusver merken we nog geen grote impact op de uitlevering van nieuwe apparatuur. We hebben regelmatig contact met onze leveranciers en zullen bij lopende projecten en uitleveringen met de relaties in contact blijven over de voortgang.

We volgen de ontwikkelingen de komende periode op de voet. We zullen u informeren als de verspreiding van het virus een nieuwe fase ingaat en als gevolg hiervan we aanvullende maatregelen moeten nemen.

Hoogachtend,

Sjoerd Derkx
Directie

Meer lezen »

Feb
20

Systemec wenst alle carnavalsvierders een fijne Vastelaovend!

Mochten er tijdens de Vastelaovend dagen vragen of problemen ontstaan, dan staat ons team voor u klaar.

Heeft u een probleem of storing buiten kantooruren en heeft u een Gold SLA? U kunt ons dan 24/7 bereiken via het storingsnummer.

Heeft u dit storingsnummer niet, neem dan contact met ons op of bespreek dit met uw account manager.

Net als vorig jaar, ondersteunt Systemec de Groot-Venlose Vastelaovend op meerdere manieren. Verenigingen worden geholpen met domeinen, webhosting, e-mail en File Transfer oplossingen.

Deze hosting en clouddiensten worden gehost binnen de datacenters in Venlo, ‘t stedje van lol en plezeer.

Meer lezen »

Feb
20

Na veel positieve reacties vorig jaar, heeft Systemec dit jaar opnieuw een bedrijfsbezoek georganiseerd voor 2e jaars MBO 4 studenten van het Gilde ICT College Roermond.

Tijdens deze dag werden de studenten ontvangen op onze locatie Marinus Dammeweg in Venlo en werden ze voorzien van drie verschillende workshops.

Deze workshops bestonden uit de onderdelen: Datacenter, Beveiliging IT en Netwerktechniek.

Het doel is om de studenten kennis te laten maken met de praktijk en met verschillende richtingen binnen de ICT.

Uit de reacties van het bedrijfsbezoek vorig jaar, is gebleken dat het bedrijfsbezoek voor de student een bevestigend gevoel creëerde voor de gemaakte studiekeuze, maar ook zorgde voor extra motivatie of interesse in een vervolg ICT opleiding.

Systemec investeert graag in de ontwikkeling van studenten door mee te werken aan lesmaterie voor scholen, maar ook door het aanbieden van leerzame stagemogelijkheden.

Binnen Systemec werken studenten samen met een team van gedreven specialisten met als doel zoveel mogelijk kennis over te brengen.

Ben je zelf student en ben je geïnteresseerd om stage te lopen bij Systemec? Of juist werkzoekend?

Kijk dan eens op onze website https://www.systemec.nl/nl/over-systemec/vacatures

Meer lezen »