Nieuws
Mar
18Door het Coronavirus heeft het RIVM geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Deze onverwachte maatregelen kunnen voor u als ondernemer zorgen voor uitdagingen, omdat de systemen mogelijk niet zijn ingericht om te werken op afstand.

Voor het thuiswerken biedt Systemec diensten, o.a. voor bestanden delen en het remote werken.
Remote werken kan eenvoudig met Systemec Virtueel Kantoor. Het Virtueel Kantoor is een Remote Desktop Service (RDS), waarbij u als organisatie op een beveiligde manier wereldwijd toegang heeft tot al uw applicaties en documenten.

U kunt zelf kiezen, welke applicaties gewenst zijn en gebruikers kunnen eenvoudig op afstand inloggen naar de eigen virtuele omgeving.

Binnen het Virtuele Kantoor zijn alle benodigde Microsoft Office-applicaties opgenomen, maar ook software van overige partijen, zoals Exact, Accountview, SAP etc. Staat de gewenste applicatie er niet tussen, dan kunt u de applicatie aanleveren en wordt deze toegevoegd.

Investeringen in nieuwe hardware of licenties zijn dan ook niet langer nodig. Met Systemec Virtuele Kantoor blijft u altijd up-to-date met uw ICT, betaalt u enkel voor de gebruikte applicaties en bent u flexibel in het toevoegen en verwijderen van gebruikers.

U krijgt de voorziening over eigen (virtuele) servers inclusief 24*7 helpdesk ondersteuning.

Een andere manier is NextCloud. NextCloud is een oplossing voor het delen van bestanden, vergelijkbaar met een eigen server. Als gebruiker bepaalt u zelf welke rechten u geeft op een map of bestand. Denk hierbij aan rechten als "alleen lezen” of "lezen en schrijven”.

Systemec Virtueel Kantoor en Next Cloud worden beide gehost in de datacenters van Systemec in Venlo en Nettetal en vallen ook onder de ISO/IEC 27001:2017 en NEN 7510-1:2017 certificeringen.

Als Systemec begrijpen wij de mogelijke onrust die de nieuwe maatregelen veroorzaken. Wij geven u daarom graag een vrijblijvend advies in thuiswerkoplossingen en kunnen deze diensten vaak al op korte termijn realiseren.


Meer lezen »Mar
17

Mijn naam is Maisam Wehbe en afgelopen week ben ik gestart met mijn stage bij Systemec. Voor mijn studie Finance & Control ga ik de komende 13 weken de uitdaging aan om een extra KPI-dashboard te creëren, waar vervolgens stuurinformatie uitgehaald kan worden. 

Binnen het bedrijf ben ik erg goed ontvangen en dit zorgt ervoor dat ik mij meteen op mijn plek voel. De medewerkers zijn eveneens erg behulpzaam en geïnteresseerd. Naast het helpen om mijn kennisniveau te verbeteren, word ik ondersteund in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo helpt Systemec mij klaar te stomen voor het werkveld als beroeps bekwame financial.

Mijn verwachting is dat ik hier een leuke, maar vooral leerzame tijd zal hebben. Ik heb er erg veel zin in!

Welkom en succes, namens Team Systemec.


Meer lezen »Mar
12

Het coronavirus COVID-19 verspreidt zich momenteel in Nederland. Ook wij nemen extra maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Onze gezondheid, bedrijfscontinuïteit en ervoor zorgen dat we onze klanten te allen tijde diensten kunnen verlenen en ondersteunen, heeft onze aandacht. We blijven de richtlijnen van het RIVM hierin dagelijks volgen.

Systemec heeft stappen ondernomen om het welzijn van onze medewerkers en de relaties, waarmee we in contact komen te bevorderen en te beschermen. Toch kan geen enkel individu of organisatie met zekerheid voorspellen wat de voortgang van het virus zal zijn of hoe het zich zal blijven verspreiden.

Ons Systemec-team zal indien noodzakelijk bij verdere verspreiding en op advies van de RIVM vanuit thuis werken. Ons team heeft vanzelfsprekend de tools tot hun beschikking om hun werk te kunnen uitvoeren. Dat betekent dat wij onze relaties kunnen blijven bedienen. Daarnaast schudden we uiteraard geen handen meer en annuleren we afspraken en evenementen die geen urgentie hebben.

Tot dusver merken we nog geen grote impact op de uitlevering van nieuwe apparatuur. We hebben regelmatig contact met onze leveranciers en zullen bij lopende projecten en uitleveringen met de relaties in contact blijven over de voortgang.

We volgen de ontwikkelingen de komende periode op de voet. We zullen u informeren als de verspreiding van het virus een nieuwe fase ingaat en als gevolg hiervan we aanvullende maatregelen moeten nemen.

 

Hoogachtend,

Sjoerd Derkx
Directie


 


Meer lezen »Feb
20

Na veel positieve reacties vorig jaar, heeft Systemec dit jaar opnieuw een bedrijfsbezoek georganiseerd voor 2e jaars MBO 4 studenten van het Gilde ICT College Roermond.

Tijdens deze dag werden de studenten ontvangen op onze locatie Marinus Dammeweg in Venlo en werden ze voorzien van drie verschillende workshops.

Deze workshops bestonden uit de onderdelen: Datacenter, Beveiliging IT en Netwerktechniek.

Het doel is om de studenten kennis te laten maken met de praktijk en met verschillende richtingen binnen de ICT.Uit de reacties van het bedrijfsbezoek vorig jaar, is gebleken dat het bedrijfsbezoek voor de student een bevestigend gevoel creëerde voor de gemaakte studiekeuze, maar ook zorgde voor extra motivatie of interesse in een vervolg ICT opleiding.

Systemec investeert graag in de ontwikkeling van studenten door mee te werken aan lesmaterie voor scholen, maar ook door het aanbieden van leerzame stagemogelijkheden.

Binnen Systemec werken studenten samen met een team van gedreven specialisten met als doel zoveel mogelijk kennis over te brengen.

Ben je zelf student en ben je geïnteresseerd om stage te lopen bij Systemec? Of juist werkzoekend?

Kijk dan eens op onze website https://www.systemec.nl/nl/over-systemec/vacatures

 


Meer lezen »Feb
20

Systemec wenst alle carnavalsvierders een fijne Vastelaovend!

Mochten er tijdens de Vastelaovend dagen vragen of problemen ontstaan, dan staat ons team voor u klaar.

Heeft u een probleem of storing buiten kantooruren en heeft u een Gold SLA? U kunt ons dan 24/7 bereiken via het storingsnummer.

Heeft u dit storingsnummer niet, neem dan contact met ons op of bespreek dit met uw account manager.

Net als vorig jaar, ondersteunt Systemec de Groot-Venlose Vastelaovend op meerdere manieren. Verenigingen worden geholpen met domeinen, webhosting, e-mail en File Transfer oplossingen.

Deze hosting en clouddiensten worden gehost binnen de datacenters in Venlo, ‘t stedje van lol en plezeer.

 


Meer lezen »Feb
19

Graag stel ik mezelf even voor, mijn naam is Ian Ketelings en momenteel actief in het afstudeertraject van HBO-ICT Fontys Eindhoven. Ik ben iemand die vanaf kinds af aan al geïnteresseerd was in technologie, wat uiteindelijk mijn passie is geworden: software development en cyber security! Inmiddels heb ik 5 jaar werkervaring opgedaan als een software developer en ga nu binnen Systemec mijzelf ontwikkelen in de richting van cyber security.Vanuit school specialiseerde ik mij in de richting van cyber security, en dat is ook waar mijn afstudeeropdracht bij Systemec over gaat. Ik ga namelijk de komende 20 weken een uitdaging aan binnen het Systemec-team met als aandachtspunt "Security Operations Center”.

Ik ben zelf erg enthousiast over de mogelijkheid die Systemec mij hierbij geeft en verwacht dat ik de komende weken nog veel te leren zal krijgen!

 Welkom en succes, namens Team Systemec.


Meer lezen »
Systemec B.V. - helpdesk