Nieuws
Feb
19

Graag stel ik mezelf even voor, mijn naam is Ian Ketelings en momenteel actief in het afstudeertraject van HBO-ICT Fontys Eindhoven. Ik ben iemand die vanaf kinds af aan al geïnteresseerd was in technologie, wat uiteindelijk mijn passie is geworden: software development en cyber security! Inmiddels heb ik 5 jaar werkervaring opgedaan als een software developer en ga nu binnen Systemec mijzelf ontwikkelen in de richting van cyber security.Vanuit school specialiseerde ik mij in de richting van cyber security, en dat is ook waar mijn afstudeeropdracht bij Systemec over gaat. Ik ga namelijk de komende 20 weken een uitdaging aan binnen het Systemec-team met als aandachtspunt "Security Operations Center”.

Ik ben zelf erg enthousiast over de mogelijkheid die Systemec mij hierbij geeft en verwacht dat ik de komende weken nog veel te leren zal krijgen!

 Welkom en succes, namens Team Systemec.


Meer lezen »Jan
30

Al eerder stelden wij u voor aan onze stagiaire Mike Huismans. Mike liep stage binnen Systemec en volgt de opleiding ICT-Beheer Niveau 4 aan het Gilde ICT College.

In dit artikel vertellen Mike Huismans en Bertie Bovens-Vaes, Teammanager Gilde ICT College Roermond/Venray en stagebegeleider van Mike, hun ervaring met Systemec als stagebedrijf.

Bertie Bovens-Vaes:

Sinds december 2018 ben ik werkzaam bij het Gilde ICT College en heb ik Systemec leren kennen als een bedrijf dat heel erg betrokken is bij de opleiding van de ICT studenten. Systemec maakt tijd vrij om onze studenten kennis te laten maken met het datacenter. Via een bedrijvenbezoek zien ze hoe het binnen Systemec gaat en krijgen ze workshops. Verder ervaar ik de samenwerking in een project ook als zeer positief. Er is regelmatig contact om het door te spreken en te verbeteren. Door het project en het bedrijfsbezoek zien en ervaren de studenten ook wat ze in de toekomst met de opleiding kunnen doen.

Ook begeleid ik Mike Huismans die stageloopt binnen Systemec. Er wordt tijd vrijgemaakt voor de student en getracht hem zoveel mogelijk werkzaamheden binnen het bedrijf te laten ervaren. De student krijgt het gevoel dat hij erbij hoort en ontplooit  zich dan ook beter. Verder ervaar ik korte lijnen tussen Systemec en mij als stagebegeleider, wat prettig is in de samenwerking.

De samenwerking met Systemec is persoonlijk en professioneel!

 

Mike Huismans:

De stageperiode bij Systemec heeft mij veel nieuwe kennis opgeleverd, o.a. het opzetten van een Mailserver, een NAS en UPS-systemen configureren. Daarnaast heb ik uit eigen interesse basiskennis over Linux opgedaan.

Ook was het erg leerzaam om de praktijk te ervaren, door o.a. op pad te gaan met team Support en team Networking. In het begin was het vooral meekijken hoe de teams te werk gingen en hoe ze bepaalde problemen aanpakte. Later in mijn stageperiode mocht ik ook ondersteunen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: access point ophangen en installeren, virtueel kantoor installeren en werkplekken beheren. 

De stageperiode is snel verlopen en succesvol afgesloten. Ik wil graag het hele team van Systemec bedanken voor de goede ondersteuning en de leerzame tijd die ik hier heb gehad. Ik ga Systemec aanbevelen als stagebedrijf!

Deze week heeft Mike zijn stage succesvol afgesloten door middel van een eindpresentatie bij Systemec. 

Namens Systemec willen wij Mike bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes met het afronden van zijn opleiding.


 Meer lezen »Jan
30

In januari 2019 en februari 2019, stelden wij u al voor aan Clim Derkx-Simons en Lei Hovens.

 

Clim is actief als HR & Office manager

  

Lei als Marketing & Sales medewerker

Beide zijn nu een jaar werkzaam binnen de organisatie en vertellen hun ervaring als medewerker binnen Systemec.

1. Welke interesses hebben jou in de richting van deze functie en sector gebracht?

Clim: Vorig jaar heb ik de keuze gemaakt om in het familiebedrijf te gaan werken. Mede dankzij mijn ervaring op HRD-gebied in de zorgsector, zag ik toegevoegde waarde voor mij binnen Systemec. Vaak vinden mensen dit een vreemde overstap gezien de grote verschillen tussen de zorgsector en de ICT-sector. Natuurlijk is er verschil en dat zit deels in de grootte van de organisatie, de bedrijfscultuur en het vakjargon in de branche. Echter op HR-gebied, heeft het veel raakvlakken, zoals duurzame inzetbaarheid en loopbaanontwikkeling van het personeel.

 Lei: Ongeveer 3 jaar geleden leerde ik Systemec kennen als innovatieve ISP met eigen datacenters in de regio. Toen ik door Systemec benaderd werd om de functie van Marketing & Sales Support te bekleden was ik direct enthousiast. Netwerkverbindingen en innovaties zijn 2 onderdelen die mij erg interesseren. Ik heb ervaring als Accountmanager in de telecom, commerciële economie gestudeerd en daarnaast ervaring als ondernemer in marketingvraagstukken.  Ik leer graag over de nieuwste innovaties en trends op de markt. Door mijn werk bij Systemec ben ik betrokken bij nieuwe toepassingen en begrijp ik steeds beter de techniek achter complexe oplossingen of juist problemen.


2. Jullie zijn nu allebei een jaar werkzaam binnen Systemec. Hoe kijk je hierop terug?

Clim: Ik kijk terug op een heel dynamisch jaar, waarin ik veel geleerd heb op HR-gebied. In het eerste jaar heb ik als een spons in de organisatie rondgelopen en nu is de tijd aangebroken om alle opgedane kennis en informatie, te verwerken in HR-processen en mezelf nog verder te ontwikkelen, zoals op het arbeidsrecht. De afwisseling in taken, die gaan van salarisadministratie, verzekeringen en pensioenen tot aan loopbaanontwikkeling, verzuimbegeleiding en samenwerking met opleidingsinstituten, maakt dat geen enkele dag hetzelfde is.

Lei:  Het afgelopen jaar heb ik fulltime gewerkt in combinatie met een afstudeeropdracht voor de opleiding HBO Commerciële economie. Ik ben gestart in de nieuwe functie binnen Systemec: Marketing & Sales Support. Dit was een leuke uitdaging, omdat ik zelf mijn eigen visie en takenpakket kon inrichten. Ik kreeg de kans om mijzelf zelfstandig te bewijzen in deze functie. Dit heb ik gedaan door alle communicatiekanalen te inventariseren, een plan uit te werken en er vervolgens zelf uitvoering aan te geven.

Op het gebied van sales ben ik nu bezig met het beheren van nieuwe en bestaande klanten én partners.


3. Hoe ervaar je het werken bij Systemec? Teamgevoel, indruk, cultuur

Clim: Het kleinschalige van de organisatie vind ik prettig werken, vooral de snelle en korte lijnen binnen het bedrijf. Binnen Systemec vind ik de pro-actieve én open sfeer erg fijn, daarnaast voelde ik mij direct welkom en ervaar ik waardering voor mijn activiteiten.

Lei:  Systemec werkt op een hoogwaardig technisch niveau met een uitgebreid productportfolio. Er werken specialistische medewerkers met veel ervaring en betrokkenheid. Dit heb ik mogen ervaren vanuit mijn niet-technische achtergrond. Mijn collega’s zijn altijd bereid kennis te delen, om mij verder te ontwikkelen. Hierdoor ontstaat er een teamgevoel en ondersteunen we elkaar in doelen of opdrachten.


4. Welke activiteiten binnen Systemec geven je de meeste voldoening?

 Clim: Tevreden medewerkers zijn zeer belangrijk voor een organisatie. Ik vind het mooi dat ik een bijdrage mag leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mijn collega’s. Niet alleen door samen te kijken naar een geschikte cursus of training, maar ook in het coachen van samenwerkingsprocessen. Daar haal ik mijn voldoening uit!

 Lei: Voor mij is het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen. Het werken aan doelen op zakelijk, maar ook op persoonlijk vlak, geven mij voldoening. Hierbij sluiten de salesactiviteiten prima aan.  Ik wil graag een organisatie helpen te groeien in hun eigen doelstellingen. De diensten van Systemec kunnen hieraan bijdragen.


 5. Hoe zie jij jouw toekomst binnen Systemec?

Clim: Op personeelsgebied ben ik volop bezig met het standaardiseren van processen, maar ook het betrekken van medewerkers bij hun ontwikkelingen.  Daarnaast ben ik recentelijk geslaagd voor de cursus ‘Interne auditor op informatiebeveiliging’ en ben ik van mening dat mijn kritische blik en niet-technische achtergrond van toegevoegde waarde kan zijn om Systemec verder te helpen.

 Lei: Door de continue innovatieontwikkeling van Systemec, geeft mij dit de kans zelf ook door te groeien en te ontwikkelen op technisch vlak. Ondanks het feit dat ik geen ICT-er ben, groeit mijn kennis vrijwel dagelijks. Door het gebruik van bestaande competenties en de motivatie om te blijven leren, zie ik mooie kansen binnen Systemec. Er staan nog verschillende marketing-ideeën klaar, dus jullie zullen nog veel van ons horen!


Meer lezen »Jan
21
Dé logistieke ketenregisseur Seacon Logistics heeft een duurzaam partnership gesloten met IT-partners Insign.it en Systemec voor een nieuwe hightech infrastructuur en serverpark. Het doel van de samenwerking? Een IT-systeem neerzetten wat de informatiebehoefte van nu én de toekomst kan bedienen en beveiligen. Dinsdag 21 januari tekenden de partners officieel een vijfjarige overeenkomst.

Seacon Logistics is dé logistieke ketenregisseur, met focus op overseas logistics, forwarding en distribution, supply chain solutions en warehousing. Insign.it ontwerpt, levert, implementeert en beheert high available IT-infrastructuren op het gebied van workspace, security, cloud, datacenter en managed services. Systemec is zakelijk full-service internet service provider en system integrator met eigen datacenters in Nederland in Duitsland. Ze zijn ondersteunend op het gebied van internet- en data-vraagstukken.

De relatie tussen Seacon Logistics en Systemec is mede ontstaan in 2008 vanuit het netwerk bij VVV-Venlo. Insign.it werkt vanaf het ontstaan van het bedrijf in 2000 samen met Seacon Logistics. De partners hebben elkaar gevonden in dezelfde normen en waarden en cultuur, maar ook in innovatie, hightech infrastructuur en efficiency. Een mooie bijkomstigheid is dat de partners dichtbij elkaar gevestigd zijn in Venlo.

"Van Seacon mag je verwachten, dat we ons verplaatsen in onze klanten en andere stakeholders en altijd oplossingsgericht met hun meedenken, essentieel hiervoor is dat we de technische basis goed hebben staan. Met deze partners voorzien we in deze vereisten voor nu en in de toekomst. Hierdoor zijn we in staat altijd voorop te lopen in de kwaliteit van onze dienstverlening en onze toegevoegde waarde zeker te stellen ”, aldus de kersverse CEO, Sylvester van de Logt.

IT-systemen zijn niet meer weg te denken in de hedendaagse wereld. Overal om ons heen worden computers, netwerken en digitale informatie gebruikt. Waar vroeger kantoren vol stonden met archiefkasten vol informatie op papier, staan nu computers die toegang verschaffen tot belangrijke business informatie. Er is een grote behoefte naar real-time informatie in de markt, bijvoorbeeld relevante actuele informatie van klanten, leveranciers en partners.

Deze vraag naar informatie heeft een grote impact op de eisen van een IT-infrastructuur. Het moet betrouwbaar, snel en schaalbaar zijn. Firewalls moeten alle datastromen kunnen controleren en beveiligen om echtheid en privacy te garanderen. Op dit moment zijn Seacon Logistics, Insign.it en Systemec bezig met het gefaseerd omzetten en testen van de IT-systemen. Binnenkort zal de nieuwe IT-krachtbron de digitale toekomst van Seacon Logistics aandrijven.

Seacon logistics Systemec Insign.it

Meer lezen »Dec
18

Namens team Systemec wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Contact met Systemec tijdens de feestdagen?

Mochten er in de vakantieperiode vragen of problemen ontstaan, dan staat ons team voor u klaar.

Heeft u een probleem of storing buiten kantooruren en heeft u een Gold SLA? U kunt ons dan 24/7 bereiken via het storingsnummer.

Heeft u dit storingsnummer niet, neem dan contact met ons op of bespreek dit met uw accountmanager.


Meer lezen »Dec
18

Falco Networks is een strategische partner van Systemec en is tevens leverancier van hoogwaardige producten, oplossingen en diensten voor de high-end datacom markt. Zo heeft Falco Networks onder andere de backbone netwerkapparatuur aan Systemec geleverd. Denk hierbij aan Ericsson/Redback Core Routers en Core MPLS-switches van Extreme Networks.
Deze technisch hoogwaardige netwerksystemen zijn voor Systemec, zijnde Internet Service Provider (ISP) voor de zakelijke markt, van groot belang om hoogwaardige internet- en datacomdiensten nationaal en internationaal te kunnen aanbieden.De samenwerking met Falco Networks biedt Systemec dan ook een garantie om blijvend te kunnen innoveren op het hoogste niveau. Met de sterk toenemende vraag voor snelle en redundante dataverbindingen zal de onderlinge samenwerking de komende jaren alleen maar intensiever worden. De verwachting is dan ook dat het dataverkeer, mede door de ontwikkeling van IOT en de sterke toename van mobiel verkeer, in 2021 het 3-voudige zal zijn van het dataverkeer in 2018.

Mede door de samenwerking en ondersteuning van Falco Networks, is Systemec klaar voor de sterke groei van het dataverkeer, zodat bestaande en nieuwe klanten verzekerd zijn van een optimale dienstverlening.

Systemec en Falco Networks werken reeds vanaf 2006 met veel plezier nauw samen.

Door Marcel Boumans, Manager Networking en Internet bij Systemec.

Wilt u meer weten over onze diensten, neem dan gerust contact met ons op en bekijk onze website.


Meer lezen »
Systemec B.V. - helpdesk