Nieuws
Aug
19

Systemec heeft recent haar diensten mogen uitbreiden voor VVV-Venlo.

Systemec verzorgt de netwerkverbindingen, beveiliging door Sophos Synchronized Security, Mail exchange en hosting. De Sophos Synchronized Security is nu ingezet voor de firewall, wifi, endpoint, server en e-mail beveiliging. De Synchronized Security wordt managed aangeboden en zorgt ervoor dat de apparaten onderling met elkaar communiceren.


Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen, heeft VVV-Venlo ook gekozen voor een nieuw kassasysteem. Deze kassasystemen zijn geplaatst in de verkooppunten rond het veld en in het Lindeboom café. In het verleden kon er niet worden gepind in het voetbalstadion. Dit pinprobleem is opgelost, dankzij het nieuwe betaalsysteem en de hierbij horende betaalkaart. Systemec heeft gezorgd voor een gescheiden netwerk om de internetconnectiviteit van de nieuwe verkooppunten te realiseren.Wilt u meer weten over onze diensten of benieuwd naar de volledige Synchronized Security case over VVV-Venlo? Neem dan contact op en lees de volledige case


Meer lezen »Aug
19

Een Wifi-netwerk kan door iedereen, met toegang, worden gebruikt. Helaas is het gebruik van open Wifi-netwerken niet altijd veilig en zijn er vaak nieuwsgierige of kwaadwillige in de buurt.

Een Wifi-netwerk is meestal opgebouwd uit access points, zonder extra beveiliging of wachtwoord. Toegang tot het Wifi-netwerk is toegang tot de netwerkomgeving. Voor een hacker of kwaadwillige is dit de deur naar gevoelige bestanden. Eenmaal binnen in het netwerk, is de schade al snel aangericht. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen wanneer het netwerk binnen uw organisatie enkele uren offline is? Zorg ervoor dat de gehele keten beveiligd wordt, een combinatie van firewall, beveiligde Access-points en End-points.Als Systemec adviseren wij Sophos Access-points en Synchronized Security. Door het gebruik van Access-points wordt het signaal en de netwerkcapaciteit vergroot voor de Wifi-gebruikers. Een Access-point is een draadloos toegangspunt, gekoppeld aan het netwerk. Sophos Access-points zijn managed en blokkeren de deur tegen kwaadwillige activiteiten op het Wifi-netwerk. Synchronized Security gaat een stap verder en controleert actief de communicatie van apparaten binnen uw netwerk en zo kan er direct automatisch worden ingegrepen bij het detecteren van een inbraak of aanval. Bij een aanval zal het betreffende End-point automatisch worden geïsoleerd, waardoor het netwerk niet verder wordt besmet.

Maak het voor de gebruikers van uw Wifi-netwerk niet mogelijk om ongewenste activiteiten uit te voeren. Zorg mede daarom voor de veiligheid van het netwerk en voor de veiligheid van de andere Wifi-gebruikers.

Wilt u meer weten over onze diensten of over het verbeteren van Access-point beveiliging? Neem dan contact op


Meer lezen »Aug
19

Ook dit jaar verzorgde Systemec opnieuw de netwerkcommunicatie voor het Zomerparkfeest in Venlo. Systemec bood de netwerkcommunicatie aan door middel van een snelle en stabiele Systemec Glasvezelverbinding, inclusief back-up.

Het Zomerparkfeest mocht dit jaar meer dan 100.000 bezoekers ontvangen. Tijdens de festivaldagen leverde Systemec het beveiligde en redundante netwerk aan, voor pinapparaten, hulpdiensten, toegangsbeveiliging, het camerasysteem en wifi hotspots voor vrijwilligers, sponsoren en artiesten.Binnen het Julianapark werd het netwerk gebouwd door middel van de Systemec netwerkkasten. In een netwerkkast zit onder andere een access-point, switch en UPS (noodstroomvoeding). Om het netwerk redundant te maken, lag er in het hele park een fysieke internetverbinding in combinatie met een point-to-point straalverbinding naar Systemec Datacenter Venlo.

Wilt u meer weten over onze diensten en mogelijke internetverbindingen? Neem dan contact op 


Meer lezen »Jul
22

Uw website is uw visitekaartje, maar is de website ook gemarkeerd als veilig? De veilige markering is te herkennen aan de https in de browserbalk. Staat hier nog http, dan is uw site niet beveiligd door een SSL certificaat.

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Secure Sockets Layer betekent dat er een beveiligde laag wordt gecreëerd tussen de webserver en de gebruikte internetbrowser.Door de pagina te beveiligen creëert men een veilige omgeving voor de bezoeker.

Slaat de website ook gegevens op, bijvoorbeeld door het gebruiken van een uploadfunctie of contactformulier? Dan stelt de AVG wetgeving u verplicht een actieve SSL te gebruiken.

Tevens laat Google een zoekresultaat, zonder de SSL koppeling, zien als een onveilige website.

Systemec biedt webhosting aan voor de zakelijke markt. De hosting vindt plaats in de eigen datacenters. Binnen de webhostingpakketten biedt Systemec standaard een SSL certificaat beschikbaar, waardoor uw website als veilig zal worden gemarkeerd.

Ook voor uitgebreidere SSL oplossingen, helpt Systemec u graag verder.

Meer weten over onze webhosting en SSL mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op en bekijk onze website! Webhosting
Meer lezen »Jul
22

Systemec helpt u graag om grenzeloos te kunnen ondernemen, door oplossingen als Virtueel kantoor en andere Clouddiensten.

Maar gaat u binnenkort met vakantie en wilt u in het buitenland toch nog een keer de Cloud benaderen, let dan op uw verbinding en voorkom onverwachte kosten.

Wifi is meestal een gratis service, welke u kunt gebruiken voor internettoegang.

Openbare Wifi netwerken zijn voor meerdere reden niet altijd veilig. Er kan ook logging plaatsvinden of afluisteren.

Is er geen Wifi en besluit u gebruik te maken van de mobiele data, kijk dan eerst naar de verbonden provider.

De mobiele providers hanteren binnen de gekenmerkte Europese landen een gelijke verhouding in het gebruik van mobiele data. Een onderscheid tussen Nederland en een ander Europees land is hierdoor niet meer van toepassing.

Een ander werelddeel of een Maritiem netwerk, zoals een mobiele verbinding op Europese wateren, valt mogelijk buiten uw bundel en kan zorgen voor onverwachte hoge kosten.

Kijk daarom voor vertrek naar de buitenlandmogelijkheden en tarieven van uw mobiele aanbieder.

Wilt u weten hoe u grenzeloos kunt ondernemen met altijd en overal toegang tot uw data, mail en andere Cloudoplossingen? Neem dan contact met ons op en bekijk onze website. Klik hier voor contactTeam Systemec wenst u een fijne vakantie.


Meer lezen »Jul
22

Wachtwoorden kunnen worden geraden, gestolen of worden gehackt. Ook het gebruik van een open netwerk of een gedeelde computer, kunnen ongewenste gebruikers met kwade bedoelingen, toegang geven tot uw login informatie.

Two-Factor Authentication is een extra bescherming bij het verkrijgen van toegang tot bijvoorbeeld een account of website. De extra bescherming werkt middels een logincode, welke na enkele seconden automatisch wordt ververst. Deze code kunt u op verschillende manieren ontvangen, namelijk via SMS of via een app op uw smartphone.

Door het gebruik van Two-Factor Authentication is het niet meer mogelijk om toegang te krijgen met enkel een gebruikersnaam en wachtwoord.Een voorbeeld applicatie om een account te voorzien van Two-Factor Authentication is Google Authenticator en wordt uitgelegd in de volgende YouTube-video: Klik hier voor video

Wilt u meer weten over het beschermen van uw accountinformatie? Neem dan contact met ons op en bekijk onze website. Klik voor contact


Meer lezen »
Systemec B.V. - helpdesk