Nieuws
Aug
29
Voor Systemec was het een speciale editie aangezien we dit prachtige lokale festival al 10 jaar sponsoren.

Als trotse sponsor verzorgt Systemec een groot aantal netwerk- en internet gerelateerde facilitaire diensten. Tijdens deze dagen leveren we via ons beveiligde en redundante netwerk een park dekkende infrastructuur voor pinapparaten, toegangsbeveiliging, hulpdiensten, het camerasysteem en wifi hotspots voor vrijwilligers, sponsoren en artiesten.

Dankzij onze 2 medewerkers, die fulltime aan het werk zijn op het park, is alles weer vlekkeloos verlopen. Systemec kijkt dan ook al uit naar de editie in 2018 van het Zomerparkfeest!

Meer lezen »Aug
23

VVV-Venlo heeft er voor gekozen om zijn telefonie systeem te vervangen voor een moderne VoIP oplossing uit de Systemec Cloud. Gehost vanuit de datacenters van de business partner Systemec, heeft VVV-Venlo de beschikking gekregen over een Xelion platform.
Gekozen is voor Xelion, omdat deze naast een telefonie ook een volledige klantcontact oplossing biedt en omdat het de integratie met Afas Profit mogelijk maakt.

VVV-Venlo, opgericht in 1903, speelt dit jaar weer op het hoogste niveau. Na een verblijf van enkele jaren in de Jupiler League is VVV-Venlo het afgelopen seizoen kampioen geworden en zal Seacon Stadion - De Koel dit seizoen weer het vertrouwde decor zijn van eredivisie voetbal.

VVV-Venlo is doelgericht bezig met een lange termijn beleid om een financieel gezonde en professionele voetbalorganisatie te zijn. De keuze voor een door Systemec beheerd Xelion platform past in dit beleid en zorgt ervoor dat er nieuwe mogelijkheden zijn om de bereikbaarheid en service van de organisatie op een hoger plan te tillen.

Directeur Marco Bogers van VVV-Venlo geeft aan waarom gekozen is voor Xelion. "Wij willen op alle vlakken professionaliseren. Met de keuze voor een moderne VoIP oplossing kunnen onze medewerkers effectiever werken, ongeacht waar ze zijn. Ook wordt ons klantcontact veel professioneler, omdat we met Xelion over een aantal handige tools beschikken om inkomende telefoongesprekken slimmer af te handelen.”

Xelion is een complete telefonieoplossing, waarbij de gebruiker met een handige app op de PC of smartphone altijd op de juiste manier bereikbaar is. Het maakt dus niet meer uit of je op kantoor bent of onderweg, de app zorgt er voor dat je altijd via één zakelijk nummer bereikbaar bent als je dat wilt en vrij bent in de keuze van het mobiele netwerk dat je gebruikt.

In aanvulling hierop geeft Marco aan: "Een andere reden om te migreren naar Xelion is de integratie van telefonie met ons Afas Profit systeem. Het up-to-date adressenboek in Afas is automatisch ook beschikbaar als telefoonboek en als er iemand naar ons belt, wordt de klantkaart automatisch geopend. Dit maakt het mogelijk om de service naar onze relaties te verbeteren en bespaart veel tijd.”

Xelion is exclusief technologie partner van Afas en heeft reeds vele organisaties in Nederland voorzien van de mogelijkheid om hun CRM en telefonie naadloos te integreren. Inmiddels zijn er meerdere betaald voetbal organisaties die gekozen hebben om Xelion te integreren met Afas Profit.

Systemec is al sinds 2000 aan VVV-Venlo verbonden als sponsor en ICT-partner. Ingestapt op het moment dat VVV-Venlo in de kelder van de Jupiler League was beland, t/m de terugkeer in de eredivisie, waarbij Systemec sinds dit seizoen ook een van de Business Partners van de club is.

Systemec biedt vanuit de eigen datacenters in Venlo en Nettetal hosting, beveiligde verbindingen en cloud diensten aan. Zo is VVV-Venlo voorzien van een snelle glasvezelverbinding, een volledig managed virtueel kantoor omgeving en nu dus ook van een door Systemec beheerd Xelion telefoonsysteem.


Meer lezen »Jul
31
Systemec werkt graag samen met bedrijven die communicatie- en dataveiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo ook Hertek Care. Beide partijen zijn dan ook tot een partnerovereenkomst gekomen en kijken uit naar een verdere samenwerking.

Hertek

Hertek Care, onderdeel van de Hertek groep, garandeert veiligheid en welzijn voor mensen in de zorg. Dat is hun missie. Al meer dan 20 jaar creëert Hertek Care innovatieve oplossingen voor een veilige en prettige leefomgeving voor zowel de cliënt als de zorgverlener.  Als adviseur en leverancier kijkt Hertek Care naar de totaaloplossing en houdt daarbij rekening met de laatste ontwikkelingen. 
Adviseurs en technici kennen de zorgsector en implementeren zorg- en communicatieoplossingen op maat en bedrijfsklaar.  De Sonevo totaaloplossing van Hertek zorgt voor een veilige woon- en werkomgeving voor cliënten en zorgmedewerkers.


Meer lezen »Jun
29

Na de eerdere wereldwijde WannaCry Ransomware aanval van afgelopen mei was deze week een variant van de Petya Ransomware volop in het nieuws. Deze aanval geeft wederom het belang van goede beveiligingsmaatregelen aan. Het positieve nieuws voor onze klanten, welke gebruik maken van onze anti-ransomware software, is dat zij geen hinder hebben ondervonden. Deze module blokkeert standaard dit type ransomware. Klanten welke gebruik maken van de ESET virusscanner met actieve LiveGrid zijn ook beschermd sinds 27 juni 13.27 uur.

Wat is Petya Ransomware?

Deze Ransomware infecteert het Master Boot Record van de computer waarna de data niet langer toegankelijk zijn.
Daarna kan het via "PsExec” (een commando om de processen van de gebruikers te laten draaien op remote systemen) vervolgens ook volledig up-to-date systemen infecteren in het netwerk. Een gedetailleerde uitleg staat beschreven op het Naked Security Blog van Sophos.

Bent u beschermd?

Indien u gebruik maakt van onze anti-ransomware software, Sophos InterceptX/CryptoGuard, dan bent u pro-actief beschermd. Deze video geeft weer hoe InterceptX u beschermd tegen deze variant van Petya.
Inmiddels zijn ook de standaard Sophos en ESET virusscanner voorzien van updates welke deze variant detecteren en blokkeren. Voor ESET gebruikers adviseren wij ook om LiveGrid in te schakelen (mocht dit nog niet actief zijn).

Gelaagde beveiliging

Het buitenhouden van ransomware en malware is niet simpel een kwestie van het implementeren van 1 component. Om de beveiliging zo optimaal mogelijk te houden dient de gehele keten beveiligd te worden. Het begint met een goede firewall en eindigt via bescherming op de endpoints bij een bedachtzame gebruiker. Onderstaand nog enkele belangrijke handvatten voor een succesvolle gelaagde beveiliging.

Sophos XG Firewall inclusief SandStorm module

De beveiliging begint bij een firewall tussen uw netwerk en het internet. Systemec biedt hiervoor Sophos XG firewalls. Een belangrijke optionele module van de Sophos XG firewall is de Sandstorm module.

Sophos Sandstorm blokkeert ransomware door al bij binnenkomst deze bestanden (zoals executables, PDF’s en Microsoft Office documenten) te onderzoeken, voordat ze doorgegeven worden aan de gebruiker (endpoint of server). Dit vindt plaats in een beveiligde cloud-sandbox waar het gedrag van deze bestanden automatisch geanalyseerd wordt. Wordt het bestand veilig bevonden dan wordt het bestand beschikbaar gesteld aan de gebruiker.

Voor meer info zie https://www.sophos.com/en-us/lp/sandstorm.aspx

SMTP AVAS gateway

De Systemec SMTP AVAS Cloud Scan & Forward zorgt voor schone mail op de werkplek. Systemec filtert virussen, spam en andere ongewenste berichten, voordat deze de mailbox van een gebruiker bereiken. Deze filter zorgt ervoor dat meer dan 99,5% van de spam wordt tegengehouden.

Backup

Zorg ervoor dat er altijd een backup van uw cruciale data is. Dit kan eenvoudig ingeregeld worden via de Systemec Online Backup.
Klanten welke gebruik maken van onze virtueel kantoordienst of een virtuele server (VM) afnemen zijn sowieso verzekerd van een uitgebreide backup.
Systemec maakt voor deze diensten standaard elke 2 uur een backup waarbij deze ook gerepliceerd wordt naar een 2e locatie.

Regelmatig patchen

Het regelmatig patchen, zo snel mogelijk nadat de leverancier deze beschikbaar stelt, blijft essentieel. 
De "WannaCry” Ransomware maakt bijvoorbeeld gebruik van een beveiligingslek in Microsoft Windows, waar reeds in maart een patch voor beschikbaar was gesteld.

Gebruikers trainen

Naast allerlei technische maatregelen is het ook zaak dat de gebruikers regelmatig geïnformeerd worden. Zo is het ook mogelijk om gebruikers laagdrempelige webinars te laten volgen en vervolgens ook periodiek te testen via geautomatiseerde simulaties (bijvoorbeeld via e-mail). 

 

De Sophos Intercept X module

Traditionele virus-scanners bieden in bijna alle gevallen geen directe bescherming tegen Ransomware, hiervoor dient eerst de signature database te zijn bijgewerkt.
De Sophos Intercept X module biedt juist wel deze bescherming tegen Ransomware en is niet afhankelijk van zogenaamde signature-updates. De "WannaCry” ransomware aanval werd dus standaard al geblokkeerd op systemen, welke voorzien zijn van Intercept X (pc’s) of Cryptoguard (servers).
Mocht u nog gebruik maken van een traditionele virusscanner dan kunnen wij u aanvullend voorzien van deze Intercept X module. Deze kan gewoon gebruikt worden naast virus-scanners van andere merken. Het is overigens niet zo dat traditionele virus-scanners overbodig zijn, een gelaagde beveiliging met meerdere componenten heeft de voorkeur. Zo bestaat de Sophos Endpoint en Server protection ook uit meerdere modules, waaronder een virusscanner.

De componenten van Sophos Intercept X

Intercept X kan als losse module afgenomen worden voor endpoints of in een bundel voor de Endpoint of Server beveiliging.
Intercept X is gebaseerd op de volgende 4 componenten:

1) CryptoGuard module

De CryptoGuard module is een soort korte termijn kopie van uw data. In het geval van een ransomware detectie; Dan wordt de data welke versleuteld is, voordat de detectie het proces heeft geblokkeerd, automatisch hersteld uit deze back-up.
Stel u bewerkt een Excel document, er wordt dan automatisch door CryptoGuard tijdelijk een kopie bewaard. Op het moment dat u het Excel document opslaat controleert CryptoGuard of het opgeslagen document gewoon leesbaar is of getroffen is door een cryptolocker. Is het opgeslagen document veilig, dan wordt het tijdelijke kopie automatisch verwijderd.
In het geval CryptoGuard detecteert dat het document door ransomware is geïnfecteerd, wordt automatisch het verantwoordelijke systeemproces gedetecteerd en beëindigd, zodat de aanval direct stopgezet wordt zonder meer documenten te kunnen besmetten. Daarnaast wordt het tijdelijke back-up bestand teruggezet. Dit alles binnen enkele seconden, zonder dat er dataverlies optreedt.

2) Anti Exploit module

De grote diversiteit aan ransomware en malware kan worden teruggebracht tot ca. 25 exploits, welke hackers gebruiken om hun aanval op te zetten. Het aantal exploits is vrij stabiel en groeit slechts met 1-2 per jaar.
Op het moment er een proces gebruik maakt van zo’n Exploit dan wordt dit direct herkend en geblokkeerd, voordat het proces enige schade heeft kunnen verrichten.

3) Sophos Clean module

Sophos Clean is een signature-less scanner met gedragsanalyse en heeft een uitermate hoge detectie ratio van zero-day exploits en malware.
Wanneer de CryptoGuard of Anti Exploit module alarm slaat, dan wordt Sophos Clean gebruikt voor het "opschonen” en scant deze de computer op de resterende bedreigingen.

4) Sophos Root Cause Analysis module

De RCA module biedt een gedetailleerd inzicht wat de oorzaak van de binnengekomen besmetting is en welke software componenten deze malware heeft gebruikt. Deze RCA wordt zeer overzichtelijk in een stroomschema weergegeven.

Intercept X wordt overigens nog verder geperfectioneerd, zo wordt deze later in 2017 ook uitgebreid met een machine learning en een Credential Theft Portection (Mimikatz) module. Daarnaast is het een leuk weetje dat Intercept-X ontwikkelt wordt vanuit de Sophos vestiging in Hengelo, waarbij de technisch verantwoordelijke Mark Loman is.

Gratis bescherming voor uw privé notebook/PC tegen Ransomware

Sophos biedt voor thuisgebruik een gratis versie van hun anti-malware software. Deze gratis software scoort ook in de diverse testmagazines hoog.
Vanaf nu is er ook, nu nog in Bèta, een versie beschikbaar waarbij ook extra modules zijn toegevoegd zoals anti-ransomware (Intercept X), Webcam beveiliging, Safe browsing, Parental Web filtering en ongewenste App detectie.

Hiervan gebruik maken is eenvoudig, gratis aanmelden bij Sophos en installeer vervolgens de software op je endpoint:  https://home.sophos.com/register/beta
Met 1 account kunnen 10 apparaten worden voorzien van deze beveiliging. Ideaal dus om ook het gehele gezin te voorzien van beveiliging.

Let wel dat deze software alleen voor privé gebruik is toegestaan!

Vragen?

Wij horen graag van u, bel uw contactpersoon binnen Systemec of neem contact op via info@systemec.nl


Meer lezen »May
15

De wereldwijde Ransomware aanval was afgelopen vrijdag vol in het nieuws. Deze aanval geeft wederom het belang van goede beveiligingsmaatregelen aan. 

Het positieve nieuws voor onze klanten, welke gebruik maken van onze anti-ransomware software, is dat zij geen risico hebben gelopen. Deze module blokkeert standaard deze aanval. Dit in tegenstelling tot traditionele virus-scanners, welke afhankelijk zijn van een update van hun signature database, waardoor het systeem enkele uren tot dagen kwetsbaar kan zijn.

In dit artikel beschrijven we waarom traditionele antivirus software niet altijd bescherming biedt en welke oplossingen Systemec biedt voor deze alsmaar groeiende aanvallen.

Wat is Ransomware?

Ransomware is gijzelsoftware, welke de data op een PC of server versleuteld, waardoor je als gebruiker geen toegang meer hebt tot deze data. De hacker biedt je vervolgens de sleutel tot je eigen data aan tegen betaling (Bitcoins), al is er geen garantie dat die sleutel ook daadwerkelijk verstrekt wordt of werkt.

Deze ransomware komt vaak binnen via een download of e-mail van een bron die er voor de gebruiker vertrouwd uitziet, maar in werkelijkheid dus malafide is.

Waarom Sophos Intercept X ?

Traditionele virus-scanners bieden in bijna alle gevallen geen directe bescherming tegen Ransomware. Ongetwijfeld waren veel systemen, welke vrijdag wereldwijd problemen hadden, voorzien van een up-to-date virusscanner en toch zijn ze slachtoffer geworden.

De Sophos Intercept X module biedt juist wel deze bescherming tegen Ransomware en is niet afhankelijk van zogenaamde signature-updates. De "WannaCry” ransomware aanval werd dus standaard al geblokkeerd op systemen, welke voorzien zijn van Intercept X.

Mocht u nog gebruik maken van een traditionele virusscanner dan kunnen wij u aanvullend voorzien van deze Intercept X module. Deze kan gewoon gebruikt worden naast virus-scanners van andere merken. Het is overigens niet zo dat traditionele virus-scanners overbodig zijn, een gelaagde beveiliging met meerdere componenten verdient de voorkeur. Zo bestaat de Sophos Endpoint en Server protection ook uit meerdere modules, waaronder een virusscanner.

De componenten van Sophos Intercept X

Intercept X kan als losse module afgenomen worden voor endpoints of in een bundel voor de Endpoint of Server beveiliging.
Intercept X is gebaseerd op de volgende 4 componenten:

1) CryptoGuard module

De CryptoGuard module is een soort korte termijn kopie van uw data. In het geval van een ransomware detectie; Dan wordt de data welke versleuteld is, voordat de detectie het proces heeft geblokkeerd, automatisch hersteld uit deze back-up.

Stel u bewerkt een Excel document, er wordt dan automatisch door CryptoGuard een kopie tijdelijk bewaard. Op het moment dat u het Excel document opslaat controleert CryptoGuard of het opgeslagen document gewoon leesbaar is of getroffen is door een cryptolocker. Is het opgeslagen document veilig, dan wordt het tijdelijke kopie automatisch verwijderd.

In het geval CryptoGuard detecteert dat het document door ransomware is geïnfecteerd, wordt automatisch het verantwoordelijke systeemproces gedetecteerd en beëindigd, zodat de aanval direct stopgezet wordt zonder meer documenten te kunnen besmetten. Daarnaast wordt het tijdelijke back-up bestand teruggezet. Dit alles binnen enkele seconden, zonder dat er dataverlies optreedt.

2) Anti Exploit module

De grote diversiteit aan ransomware en malware kan worden teruggebracht tot ca. 25 exploits, welke hackers gebruiken om hun aanval op te zetten. Het aantal exploits is vrij stabiel en groeit slechts met 1-2 per jaar.

Op het moment er een proces gebruik maakt van zo’n Exploit dan wordt dit direct herkend en geblokkeerd, voordat het proces enige schade heeft kunnen berokkenen.

3) Sophos Clean module

Sophos Clean is een signature-less scanner met gedragsanalyse en heeft een uitermate hoge detectie ratio van zero-day exploits en malware.
Wanneer de CryptoGuard of Anti Exploit module alarm slaat, dan wordt Sophos Clean gebruikt voor het "opschonen” en scant deze de computer op de resterende bedreigingen.

4) Sophos Root Cause Analysis module

De RCA module biedt een gedetailleerd inzicht wat de oorzaak van de binnengekomen besmetting is en welke software componenten deze malware heeft gebruikt. Deze RCA wordt zeer overzichtelijk in een stroomschema weergegeven.


Intercept X wordt overigens nog verder geperfectioneerd, zo wordt deze later in 2017 ook uitgebreid met een machine learning en een Credential Theft Portection (Mimikatz) module. Daarnaast is het een leuk weetje dat Intercept-X ontwikkelt wordt vanuit de Sophos vestiging in Hengelo, waarbij de technisch verantwoordelijke Mark Loman is. Meer info

Gelaagde beveiliging

Het buitenhouden van ransomware en malware is niet simpel een kwestie van het implementeren van 1 component. Om de beveiliging zo optimaal mogelijk te houden dient de gehele keten beveiligd te worden. Het begint met een goede firewall en eindigt via bescherming op de endpoints bij een bedachtzame gebruiker. Onderstaand nog enkele belangrijke handvaten voor een succesvolle gelaagde beveiliging.

Sophos XG Firewall inclusief SandStorm module

De beveiliging begint bij een firewall tussen uw netwerk en het internet. Systemec biedt hiervoor Sophos XG firewalls. Een belangrijke optionele module van de Sophos XG firewall is de Sandstorm module.

Sophos Sandstorm blokkeert ransomware door al bij binnenkomst deze bestanden (zoals executables, PDF’s en Microsoft Office documenten) te onderzoeken, voordat ze doorgegeven worden aan de gebruiker (endpoint of server). Dit vindt plaats in een beveiligde cloud-sandbox waar het gedrag van deze bestanden automatisch geanalyseerd wordt. Wordt het bestand veilig bevonden dan wordt het bestand beschikbaar gesteld aan de gebruiker.

Voor meer info zie https://www.sophos.com/en-us/lp/sandstorm.aspx

Regelmatig patchen

Het regelmatig, zo snel mogelijk nadat de leverancier deze beschikbaar stelt, blijft essentieel.
De "WannaCry” Ransomware maakt bijv. gebruik van een beveiligingslek in Microsoft Windows, waar reeds in maart een patch beschikbaar voor was gesteld.

Gebruikers trainen

Naast allerlei technische maatregelen is het ook zaak dat de gebruikers regelmatig geïnformeerd worden. Zo is het ook mogelijk om gebruikers laagdrempelige webinars te laten volgen en vervolgens ook periodiek te testen via geautomatiseerde simulaties (bijv. via e-mail). 

Wilt u een demonstratie?

Systemec kan een demo verzorgen van deze anti-ransomware module, waarbij we ook een Ransomware aanval kunnen simuleren op een systeem met een traditionele virusscanner en een systeem, waarbij ook Intercept-X actief is.
Een proeflicentie is uiteraard ook beschikbaar.

Gratis bescherming voor uw privé notebook/PC tegen Ransomware

Sophos biedt voor thuisgebruik een gratis versie van hun anti-malware software. Deze gratis software scoort ook in de diverse testmagazines hoog.

Vanaf nu is er ook, nu nog in Bèta, een versie beschikbaar waarbij ook extra modules zijn toegevoegd zoals anti-ransomware (Intercept X), Webcam beveiliging, Safe browsing, Parental Web filtering en ongewenste App detectie.

Hiervan gebruik maken is eenvoudig, gratis aanmelden bij Sophos en installeer vervolgens de software op je endpoint:  https://home.sophos.com/register/beta
Met 1 account kunnen 10 apparaten worden voorzien van deze beveiliging. Ideaal dus om ook het gehele gezin te voorzien van beveiliging.

Let wel dat deze software alleen voor privé gebruik is toegestaan!

Vragen?

Wij horen graag van u, bel uw contactpersoon binnen Systemec of neem contact op via info@systemec.nl


Meer lezen »Mar
28
In Venlo, the Netherlands, data center operator Systemec runs a state-of-the-art TIER 3+ data center facility. They support small to medium enterprises, which are highly dependent on IT-processes: a single second of downtime would be hugely disruptive and expensive.

When building its data center, Systemec chose ABB electrification products to ensure reliable power, save valuable floor-space and allow maintenance without interrupting customers’ network access. The data center features ABB solutions such as Smissline TP plug-in socket system, DPA UPSscale ST UPS system, circuit breakers and circuit monitoring systems (CMS). 

Jos Derkx, General Manager at Systemec, describes the challenge: "Connectivity is very important - industry depends on it, worldwide. It’s a big decision for a customer to take the data ‘heart’ out of their own facility. Downtime for our customers would kill their businesses. They need 24/7 uptime. At Systemec, we live on trust. We sell trust. And ABB could fulfil that 100 percent.

"With ABB’s technology, we can offer our customers 100 percent clean power, and by that we mean we have no spikes or dips in the power supply.”

With ABB’s expertise, Systemec is able to provide excellent service to their customers. They are expanding their business with a new twin data center in Germany, which will also feature ABB solutions. 
Ciaran Flanagan, Head of Global Data Center Segment at ABB explains: "To be successful, today’s data centers must be flexible and readily adaptable to industry changes, especially the ever-growing appetite for increased storage. ABB provides data center operators with intelligent solutions to support continuous operation, space saving, efficiency, safety and security. Our data center solutions reflect our industrial heritage and are designed for heavy-duty applications.

"At ABB, we know secure, reliable power is essential to keep data driven businesses running 24 hours a day. We help deliver intelligent power for the data demands of tomorrow,” add Flanagan.About ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is a pioneering technology leader in electrification products, robotics and motion, industrial automation and power grids, serving customers in utilities, industry and transport & infrastructure globally. Continuing more than a 125-year history of innovation, ABB today is writing the future of industrial digitalization and driving the Energy and Fourth Industrial Revolutions. ABB operates in more than 100 countries with about 132,000 employees. 

 


Meer lezen »
Systemec B.V. - helpdesk