Nieuws
Dec
20

Naar aanleiding van de nominatie van de Lodewijk van der Grintenprijs 2017 is Lex Uiting langs geweest. Lex heeft samen met Halo Media een compilatie gemaakt van ondernemers Jos en Sjoerd Derkx bij Systemec.


Meer lezen »Dec
13Winnaars van de prestigieuze Lodewijk van der Grinten ondernemersprijs 2017 zijn geworden Hai Berden & Corné Geerts van Seacon Logistics.

Namens Systemec van harte gefeliciteerd!

Een mooie avond, met waardige tegenstanders. Systemec is dan ook trots op de waardering die het krijgt en de reacties m.b.t. de nominatie van Jos en Sjoerd Derkx.

Organisatie Lodewijk van der Grintenprijs bedankt voor alle inspanningen.Meer lezen »Nov
30

Kallen Accountants en Adviseurs
Kallen Accountants en Adviseurs is een accountancy en advieskantoor dat sterk is door keuzes te maken. De specialisten op het gebied van accountancy, fiscaliteiten en HRM services hanteren korte lijnen. Deze expertise en werkwijze gecombineerd met het (inter-)nationaal netwerk garandeert een optimale dienstverlening. Door de juiste specialist in te schakelen, vinden zij altijd een oplossing op maat voor u.

‘Wij zijn er trots op dat we al sinds 1955 bestaan en nog steeds een frisse blik hebben op de toekomst. U kunt vertrouwen op een betrokken en resultaatgericht team met een ruime ervaring.’

‘Kallen Accountants en Adviseurs heeft gekozen voor Systemec, vanwege de no-nonsense aanpak en instelling: ‘mouwen opstropen’. Verder komt Systemec zeer professioneel over en hebben ze gunstige tarieven.’ Aldus Renny Jenkins, IT- en Officemanager van Kallen Accountants en Adviseurs.

Systemec heeft bij Kallen een project inzake IT outsourcing mogen uitvoeren, waarbij de gehele serveromgeving in de datacenters van Systemec draait en ook het grootste deel van het systeembeheer door Systemec zal worden geregeld. Verder is ook het netwerk ten behoeve van Kallen verzorgd. Hierdoor kan Kallen zich volledig richten op haar corebusiness en heeft daarnaast voor de applicatie-optimalisatie Renny Jenkins in dienst als IT- en Officemanager, welke onder andere gecertificeerd is als AFAS Expert, Exact Online specialist, Unit-4 Multivers en Microsoft Dynamics (Navision).  Volgens Renny Jenkins:

 ‘Systemec is een professionele organisatie, welke een klant compleet kan ontlasten inzake ICT-problematieken en heeft een pragmatische werkwijze (niet lang kletsen, eerst oplossen).’
 ‘Wij zouden Systemec zeker aanbevelen als professionele organisatie, welke zich met hun corebusiness willen bezighouden en dus ontlasting wensen t.a.v. haar ICT.’

 Kallen Accountants en Adviseurs is zeer tevreden over de uitvoering van het project en de samenwerking met Systemec. ‘Systemec heeft zeer correct, adequaat en professioneel haar werk uitgevoerd, waarbij hindernissen in goed overleg en naar tevredenheid zijn opgelost.’


Handshake Systemec Kallen

Op de foto (v.l.n.r.) bevestigen Sjoerd Derkx (Directeur Systemec), Dion Daemen (Directeur Kallen), Peter Korsten (Account Manager Systemec) en Renny Jenkins (IT- en Officemanager Kallen) de mooie samenwerking.

 


Meer lezen »Nov
30

Voor Jos en Sjoerd Derkx komt de nominatie voor de ondernemersprijs op een mooi moment. Dit jaar bestaat hun bedrijf Systemec namelijk 25 jaar. Sjoerd: "We vinden het geweldig dat de commissie aan ons heeft gedacht. De nominatie geeft ons een enorme impuls. Dat merken we onder andere intern aan de positieve energie die het onze medewerkers heeft gegeven. Extern krijgen we veel positieve reacties van onze zakenrelaties. Sinds de bekendmaking heb ik veel tijd besteed aan het maken van afspraken en beantwoorden van de reacties en felicitaties die via social media binnen zijn gekomen.”

Continuïteit

Systemec werd opgericht door vader Jos Derkx en is gegroeid tot een full-service Internet Service Provider met een landelijk dekkend netwerk. In 2008 opende het bedrijf hun eerste datacenter in de regio. In 2014 kwamen hier twee datacentra bij, waaronder een in Nettetal (Duitsland). Het cross-border-datacenterconcept was een feit en werd in gebruik genomen. De Duitse markt werd benaderd. Dit uniek datacenterconcept in het oosten van het land zorgt ervoor dat Venlo ook als ‘data-hotspot’ gekenmerkt kan worden. Sjoerd: "Bij mijn intrede in het bedrijf in 2009 was ik met mijn bedrijfseconomische achtergrond van toegevoegde waarde in een voornamelijk ICT-gerelateerd team. Sinds 2015 ben ik financieel directeur en vorm ik samen met Jos de directie en vullen hierdoor elkaar goed aan. We zijn voortdurend bezig met de continuïteit van onze dienstverlening en natuurlijk van het bedrijf. Jos weet wat de techniek betekent en ik focus op wat de techniek voor onze relaties kan betekenen.”

Vestigingsklimaat

Met de bedrijfsactiviteiten van Systemec heeft het bedrijf op diverse manieren bijgedragen aan de (EU)regio. "In samenwerking met lokale overheden hebben we op diverse industrieterreinen en bij panden een goede data-infrastructuur aangelegd. Dat heeft het vestigingsklimaat voor bedrijven mede aantrekkelijker gemaakt en geeft daarmee ook een impuls aan de lokale werkgelegenheid. Verder zijn we een trouwe sponsor van VVV-Venlo en gerelateerde maatschappelijke sociale organisaties en verschillende culturele evenementen. Onder ander de Zomerparkfeesten en muziekverenigingen in de regio kunnen op onze steun rekenen.”  De uitreiking van de prijs in december vormt voor Sjoerd en Jos een mooie afsluiter van het jaar. "Voor ons is dit jaar tot nu toe een opeenstapeling van mooie momenten geweest. De succesvolle kwalificaties en het 25-jarig jubileum kunnen nog extra benadrukt worden met het winnen van de prijs. Dit zou natuurlijk helemaal tof zijn.”

Bron: Noord-Limburg Business, nummer 5, november 2017

Lodewijk van der Grinten Prijs


Meer lezen »Nov
13

Per november wordt ons team versterkt met Niels Pouls in de functie van Support Engineer. In zijn functie actief in het ondersteunen van de klanten op de helpdesk.Niels vond een nieuwe uitdaging binnen Systemec en maakte de overstap. Niels: "Ik heb de overstap naar Systemec gemaakt, omdat het een gevestigde naam in de regio Venlo is. Een bedrijf waar ik mijzelf kan blijven doorontwikkelen en constant iets nieuws kan blijven leren.”

Welkom en succes, namens team-Systemec.


Meer lezen »Sep
22
DigiTrust logo ISO-27001

De scope van de ISO 27001 certificering van Systemec is:

"Ontwerp, aanleg, beheer en exploitatie vanuit eigen datacenters in Nederland en Duitsland van datacenter diensten (Co-location), Networking (Datacommunicatie en IP-services) en Internet Services (Private Cloud, VMWare services, Mail-omgeving, Webbased diensten, VoIP services en securityoplossingen).”

Belangrijke voordelen van een ISO 27001 certificering zijn: organisatie gaat zorgvuldig om met de informatie en de informatiesystemen; geloofwaardigheid als professionele organisatie; het naleven van relevante wet- en regelgeving; informatiebeveiliging op alle niveaus binnen de organisatie; goed ingericht en uitvoerend proces wat leidt tot minder risico’s en daarmee minder incidenten.

ISO 27001 is een ISO-standaard voor informatiebeveiliging. In deze standaard staat hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen. Deze internationale norm is van toepassing op alle typen organisaties. De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico's voor de organisatie.


Meer lezen »
Systemec B.V. - helpdesk