Nieuws
May
12

RSS is opgericht door Jan Bakker en begon meer dan een decennium geleden met het aanbieden van Roof Safety Systems, een valbeveiligingssysteem voor zowel platte als hellende daken. De systemen zijn snel en eenvoudig te bevestigen en dragen bij aan de veiligheid van o.a de dakdekkers en de installateurs van zonnepanelen.


Op basis van deze principes zijn nieuwe producten ontwikkeld voor andere markten, waaronder een voor de spoorweginfrastructuur. Hieruit is RSS Rail Safety Systems ontstaan. Rail Safety Systems zorgt net als Roof Safety Systems, voor een beveiliging voor de medewerkers door een verwijderbare magnetische oplossing. Ditmaal door snel en eenvoudig een hek te plaatsen langs de spoorlijn. Zowel de systemen van Roof Safety Systems en Rail Safety Systems, zijn zelf ontwikkeld en gepatenteerd met als doel een bijdragen te leveren aan verdere groei en veilige werkomstandigheden.

Vanaf de oprichting helpt Systemec, RSS op het gebied van ICT-dienstverlening. 

Systemec voorziet RSS Roof Safety Systems en RSS Rail Safety Systems van webhosting, mail, domeinen, Systemec VoIP, beveiligde glasvezelverbinding, inclusief managed firewall en Virtueel kantoor. 

RSS richt zicht op de internationale markt. Door de mobiele oplossingen van Systemec is RSS niet gebonden aan een vaste werkplek. Via de virtueel kantoor dienst heeft RSS overal ter wereld toegang tot de eigen data en applicaties en is het ook verzekerd van 24*7 ondersteuning en redundante opslag, inclusief uitgebreide back-up in de datacenters van Systemec.

"Virtueel kantoor van Systemec geeft mij overal eenvoudig toegang tot mijn bestanden en biedt mij de mogelijkheid grenzeloos te werken, Jan Bakker”

Het Virtuele Kantoor is het nieuwe werken, waarbij u als organisatie op een beveiligde manier wereldwijd toegang heeft tot al uw applicaties en documenten. 

Systemec levert deze complete oplossing als Clouddienst, inclusief 24*7 helpdesk ondersteuning en voorziet de gebruiker altijd de laatste updates.


Meer lezen »Apr
12

Per september 2019 stoppen de enkelvoudige ISDN1 en meervoudige ISDN2 diensten.

De grotere ISDN 15 – 30 diensten worden nog tot minstens begin 2021 ondersteund.

Bij het beëindigen van ISDN stopt de oude telefoniedienst en heeft het vaak ook invloed op de werking van een alarm, deurbel, intercom of overige apparatuur, zoals een frankeermachine.

Het alternatief is VoIP

VoIP betekent Voice over IP en hierbij belt u over een internetverbinding. Bellen over internet biedt de voordelen dat u als ondernemer niet meer locatie gebonden bent, de telefonie kunt koppelen aan andere applicaties en een overstap naar VoIP vaak ook nog kostenbesparend kan zijn. Tevens geeft Systemec VoIP onder andere toegang tot extra functionaliteiten zoals opnamefunctie, API’s, status gebruikers inzien, belgroepen opzetten, vast-mobiel integratie, adresboek altijd binnen handbereik enhet toevoegen van chatdiensten. 

 Een hosted VoIP oplossing werkt voor het gevoel als een traditionele telefooncentrale.

U kunt namelijk zelf bepalen waar een gesprek uitkomt en hoe er binnen de onderneming wordt gebeld. Denk hierbij aan het instellen van tijdschema’s, keuzemenu’s, eigen interne nummers of het uitbellen met bijvoorbeeld een gezamenlijk nummer.

Bij VoIP zijn alle lijnen zelf in eigen beheer. Is er een collega afwezig, dan kan snel en eenvoudig een doorschakeling worden geregeld, middels het gebruik van de eigen portal.

Twijfelt u over een gesprek, dan worden gesprekken standaard tot 14 dagen bewaard en opgeslagen als een MP3 bestand.

Ook biedt VoIP de VaMo koppeling. VaMo staat voor Vast op Mobiel en betekent het toevoegen van een mobiele aansluiting aan een virtuele centrale. Hierdoor kunt u een doorschakeling creëren van of naar uw mobiele nummer, net als bij het gebruik van een vast toestel binnen uw VoIP omgeving.

Overige functies, zoals het uitbellen met een vast of intern nummer, zijn ook mogelijk.

 

Wij geven u graag een eerlijk advies, inclusief een demonstratie en testomgeving.

Daarom nodigen wij u graag uit voor een persoonlijke demonstratie van onze Systemec VoIP dienst Xelion.

Niet zeker of u nog gebruikt maakt van ISDN? Dan is dit meestal te achterhalen op de factuur door een ISDN omschrijving, bijvoorbeeld ISDN2.

Wacht niet tot september met overstappen, omdat een huidige aanbieder de telefoonnummers moet vrijgeven bij nummerbehoud.

Interesse in een demo of in Systemec VoIP? 
Neem dan contact met ons op.
Meer lezen »Apr
12

Omroep Venlo maakt sinds kort gebruik van de Always Online Internet oplossing van Systemec. Hierbij worden twee geografisch redundante verbindingen van Systemec (gescheiden paden) in een active/passive of active/active configuratie ingezet.De eerste verbinding wordt door Omroep Venlo primair gebruikt voor Internet verkeer en de tweede handelt het Voice-over-IP verkeer af.

Mocht een van de verbindingen onverhoopt uitvallen, dan neemt de andere verbinding automatisch alle verkeer over.

Het unieke van de Always Online oplossing van Systemec ligt onder meer in het feit dat de publieke IP-adressen, welke Omroep Venlo gebruikt te allen tijde actief blijven. Hiermee is Omroep Venlo "Always Online”.


Meer lezen »Apr
11

Computers en servers zijn steeds vaker het doelwit van virussen en malware.

Als eindgebruiker ben je wellicht al bekend met Malware, Phishing mail, Exploints, Cryptojacking en sinds kort mogelijk ook al met Sextortion.

Malware is het bekende virus dat binnenkomt via de mail, vaak een Phishing mail, waarbij er een frauduleuze bijlage is toegevoegd die schadelijke software installeert.
Het doel van Malware is om informatie te verzamelen of toegang te krijgen tot het systeem.

Phishing is een vorm van internetfraude, waarbij de crimineel je laat denken een organisatie te zijn, bijvoorbeeld jouw bank. Het doel is om je te laten inloggen en toegang te krijgen tot de inloginformatie, om hier vervolgens misbruik van te maken.
De meeste Phishing komt binnen via de mail of door het bezoeken van een fake website, vaak te herkennen aan een typefout in de URL.

Bij een Exploit gebruikt een crimineel kwetsbaarheden in software. Een voorbeeld is het installeren van malware door een bug in de software.

Cryptojacking is een onbekendere vorm van internetfraude en bestaat pas enkele jaren. Bij cryptojacking wordt een stuk software geïnstalleerd dat cryptomunten delft. Mogelijk heeft de medewerker het minen niet eens opgemerkt, want dit proces start automatisch op de achtergrond.
Het brengt meestal geen directe schade, maar remt de systeemprestaties af en zorgt voor een hoger stroomverbruik.

 Sextortion is de nieuwste vorm van internetfraude en wordt ontvangen per mail.
Dit is een mail met dreigende inhoud en vraagt de ontvanger een X bedrag in Bitcoin te betalen. In de mail wordt geschreven dat er stiekem privéfoto’s zijn gemaakt met de webcam. Bij het negeren van het bericht en de betaling, zullen deze foto’s naar alle contacten worden gestuurd.
Dit betreft een fake bericht, er zijn nooit foto’s gemaakt.

Dankzij de oplossingen van Sophos, kan Systemec uw netwerk en endpoints (werkplekken, mobiel, servers) beveiligen tegen bedreigingen.Mocht het voorkomen dat toch iemand op een frauduleuze link klikt of gevaarlijk browsergedrag vertoont, dan zal de beveiligingssoftware van Sophos direct ingrijpen door deze te blokkeren of zelfs de medewerker tijdelijk uit te sluiten van het netwerk.

Systemec denkt graag mee in het beveiligingen van werkplekken, maar ook in het bewust worden van frauduleuze mails.

Door middel van het Sophos dashboard wordt de netwerkomgeving in kaart gebracht met alle processen van de eindgebruikers.

Elke eindgebruiker krijgt een cijfer op basis van zijn risicoprofiel met als doel bewustwording van internetbedreigingen en Malware.

Meer weten over onze beveiligingsdiensten of over het testen van uw bedrijf of team, neem dan contact met ons op.
Meer lezen »Mar
25

Duurzaamheid en energiebesparing is voor Systemec een belangrijk thema, maar wanneer we over huisvesting van ICT-hardware praten dan worden hoge omgevingstemperaturen als lastig beschouwd.

Server systemen produceren veel warmte en zijn daardoor afhankelijk van betrouwbare koelingen. In het geval van slechte koeling kunnen prestaties afnemen of componenten defect raken en uitvallen.

Onze nieuwste datacenters zijn voorzien van "Direct Free Air Cooling” om de aanwezige systemen optimaal te kunnen koelen. 

Bij Direct Free Air Cooling is het datacenter voorzien van een continu koelproces, waarbij de buitenlucht meermaals wordt gefilterd alvorens het voor koeling kan worden gebruikt. Indien nodig wordt de lucht extra gekoeld of verwarmd, zodanig dat de temperatuur van de lucht een optimale koeling van de apparatuur garandeert.

 

De geklimatiseerde lucht komt middels de koude-gangen het datacenter in en wordt via de warme-gangen afgevoerd en (gedeeltelijk) hergebruikt. De luchttemperatuur en kwaliteit wordt continu gemonitord/gecontroleerd op de vooraf ingestelde temperatuurwaardes. Mocht een van de waardes afwijken, regelt het systeem automatisch een juiste balans in.

Door het toepassen van de nieuwste technieken op het gebied van Direct Free Air Cooling speelt Systemec o.a. in op de duurzaamheidsgedachte van de aangesloten datacenters in de Dutch Datacenter Association.


Meer lezen »Mar
21

Op 15 maart is het netwerk van Systemec uitgebreid met twee nieuwe externe connecties in Amsterdam. De eerste betreft een interconnect naar partner Ziggo Zakelijk, welke onder andere voorziet in extra mogelijkheden voor de unieke Always Online dienst van Systemec. De tweede betreft een interconnect naar onze nieuwe partner GTT. Via deze internationale speler kan Systemec haar IP-diensten international leveren.

Wilt u meer weten over onze internetdiensten, neem dan gerust contact met ons op.

 


Meer lezen »
Systemec B.V. - helpdesk