Apr
12

Omroep Venlo maakt sinds kort gebruik van de Always Online Internet oplossing van Systemec. Hierbij worden twee geografisch redundante verbindingen van Systemec (gescheiden paden) in een active/passive of active/active configuratie ingezet.

De eerste verbinding wordt door Omroep Venlo primair gebruikt voor Internet verkeer en de tweede handelt het Voice-over-IP verkeer af.

Mocht een van de verbindingen onverhoopt uitvallen, dan neemt de andere verbinding automatisch alle verkeer over.

Het unieke van de Always Online oplossing van Systemec ligt onder meer in het feit dat de publieke IP-adressen, welke Omroep Venlo gebruikt te allen tijde actief blijven. Hiermee is Omroep Venlo "Always Onlineā€.