Nieuws
Jun
14

Alles wat op het Internet gebeurt, staat in een datacenter. Datacenters vormen daarmee het fundament van het Internet.

Vanwege het feit dat datacenters vele digitale toepassingen huisvesten, zorgen ze ervoor dat bedrijven en instellingen zorgeloos kunnen functioneren en innoveren. Om uit te leggen, welke fundamentele rol datacenters in de (digitale) economie spelen, publiceert de DDA elk jaar op de Nationale Datacenter Dag haar "State of The Dutch Data Centers” marktrapport.

Op 11 juni was Systemec uitgekozen als Datacenter om het eerste exemplaar te overhandigen aan plv. Gouverneur van de Koning in Limburg, Dhr. G. Koopmans.

Dhr. G. Koopmans, heeft het eerste exemplaar van dit rapport in ontvangst mogen nemen uit handen van Stijn Grove, directeur van de DDA en Jos Derkx, algemeen directeur Systemec. Deze overhandiging was tevens het startsein voor de Nationale Datacenter Dag 2019.

Systemec startte, na de uitreiking van het rapport, met een programma voor genodigden. Dit programma bestond uit een presentatie van Jos Derkx en een presentatie van Stijn Grove. Aansluitend kregen de genodigden een rondleiding door ons datacenter.

Presentatie Jos Derkx over Systemec en de ontwikkelingen in de Euregio.

Presentatie Stijn Grove over het "State of The Dutch Data Centers rapport 2019”.

The Dutch Data Center Association presenteert het rapport "State of the Dutch Data Centers 2019 – Digital Awareness Is Near” het grootste jaarlijkse onderzoek naar de Nederlandse datacenter sector. Het onderzoek weerspiegelt de groei en ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden in de datacenter sector in de afgelopen 12 maanden. Dit meest volledige onderzoek naar de Nederlandse datacenter markt werd dit jaar voor de vijfde maal uitgevoerd.

Uit het rapport blijkt dat Nederland met Amsterdam de grootste datacenter hub in Europa in handen heeft. De Amsterdamse markt groeide in 2018 met maar liefst 20% in aantal MW, en daarmee schiet Amsterdam voormalig koploper Londen voorbij.

Ook de Nederlandse markt groeide in 2018 weer met dubbele cijfers: het totale vermogen in MW nam 18% toe. De 189 Nederlandse colocatie-datacenters beslaan gezamenlijk inmiddels 369.000 m2 datavloer. Het zwaartepunt hiervan ligt in de Amsterdam regio: zo’n 72% van alle datacenters is hier te vinden. De afgelopen 8 jaar kende deze regio een gemiddelde jaarlijkse groei van maar liefst 18,5% in capaciteit (Dutch Data center Association, 2019).

Download het rapport op de website van de DDA: https://www.dutchdatacenters.nl/publicaties/dutchdatacenters2019/

 


Reacties (0)
Nieuwe reactie plaatsen
 
 
Volledige naam:
Email:
Reacties:
CAPTCHA-verificatie 
 
Voer in het tekstvak hieronder de tekst in die je ziet in de afbeelding (wij maken hier gebruik van om automatische bijdragen te voorkomen).

Systemec B.V. - helpdesk